Výhra v derby osladila zisk 22. ligového titulu | SK Slavia Praha
Více

Výhra v derby osladila zisk 22. ligového titulu

2:0
(1:0)
5. kolo, 14. 5. 2023, Fortuna Arena
5. kolo, 14. 5. 2023, Fortuna Arena
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
Slávistky v 5. kole nadstavby porazily rivalky z Letné 2:0, a stylově tak oslavily titul mistryň ligy! Za sešívané se prosadila nejprve Bartovičová z penalty, výsledek doplnila zkraje druhé půle Khýrová.

První vážnější ohrožení branky soupeřek přišlo v 5. minutě pokusu Gabriely Šlajsové, její projektil ale mířil přímo doprostřed.

O tři minuty později se na samostatný výlet vydala po levé straně Michaela Khýrová, svůj průnik zakončila střelou mimo. Stejná hráčka se dostala k zakončení znovu, její štiplavou ránu zpoza vápna brankářka hostí pokryla.

Slávistky hrozily i nadále, ve 22. minutě zkusila štěstí po šikovné zasekávačce Denisa Veselá, střelou doprostřed brány našla jen rukavice Kožurikové. Stejně skončil i následný pokus Nekesy z hranice malého vápna.

Na konci první půlhodiny vyslala Diana Bartovičová do brejku Wafulu Nekesu, která zamířila jen těsně vedle levé tyče. Ve 38. minutě se po ostrém centru Khýrové dostala na hranici penalty do šance Stackpole, jejíž pohotový volej letěl vysoko nad.

Tlak sešívaných vyústil až v nastaveném čase, kdy penaltu nařízenou za ruku v pokutovém území proměnila kapitánka Diana Bartovičová1:0!

Úvod do druhé půle vyšel slávistkám náramně. Průnikový pas Nekesy využila po slalomu v šestnátce soupeřek Michaela Khýrová zdvojnásobila sešívané vedení – 2:0!

V 69. minutě mohlo být ještě veseleji, Denisa Veselá svůj únik ale nezakončila přesně. Do obrovské příležitosti se o pět minut později dostala zimní posila slávistek Tamara Morávková, její obstřel na zadní tyč ale vytěsnila Kožuriková.

Těsně před koncem byla blízko třetí branky Kristýna Růžičková, která dokázala přejít přes brankářku, následnému zakončení z úhlu už ale chyběla přesnost, a slávistky tak porazili Spartu 2:0. Výhra předcházela slavnostní korunovaci mistryň ligy, kterými si hráčky Slavie staly po dvaadvacáté!

Slávistky čeká do konce sezony ještě jedno derby a to ve finále poháru, které se odehraje 27. května.

2:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Lukášová – Šlajsová, Keene, Bartovičová, Veselá (71. Růžičková) – Šurnovská (71. Tenkrátová), Černá (81. Foster) – Divišová (58. Morávková), Stackpole, Khýrová – Nekesa (58. Kožárová)

AC Sparta Praha

Kožuriková – Dědinová, Bárková (90. Ducháčková), Pochmanová, Polcarová (46. Kotrčová), Sonntagová, Vyštejnová, Stíburková, Švíbková (46. Tripp), Chang (71. Paulenová), Cvrčková

Detaily utkání

Branky
45. Bartovičová, 48. Khýrová
Diváci
1644
Žluté karty
Khýrová - Polcarová, Sonntagová
Rozhodčí
Jílková – Šafránková, Špindlerová

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Další články