B-tým: Výhra nad Hostouní posunula slávisty do čela tabulky | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Výhra nad Hostouní posunula slávisty do čela tabulky

2:1
(1:0)
15. kolo, 12. 11. 2023, Xaverov
15. kolo, 12. 11. 2023, Xaverov
SK Slavia Praha B - Sokol Hostouň
Slávistický B-tým v rámci 15. kola ČFL přivítal na Xaverově Hostouň. Sešívaná vypjaté utkání zvládli a přezimují tak na prvním místě tabulky. Před skvělou kulisou fanoušků se prosadil Victor Boluwatife Ogungbayi a Jan Trédl.

Útulný stadion na Xaverově přivítal poslední podzimní kolo mezi slávistickým béčkem a Sokolem Hostouň v neděli 12. listopadu od 10:15. Utkání slibovalo napínavý souboj prvního celku s druhým, s tím, že vítěz zápasu bude přes zimní pauzu v čele tabulky.

Slávisté do utkání vstoupili odhodlaně získat plný počet bodů a vyšvihnout se tak na první místo. Sešívaní si hned v úvodu vytvořili tlak, který vyústil v první branku zápasu. Po na krátko rozehrané přímém kopu poslal míč do vápna Michal Švec. Míč se po odrazu dostal na hranici velkého vápna, kde se napřáhl Planka. Jeho střelu ještě dokázal hostující gólman vyrazit, ale na dorážku Oungbayie byl už krátký a slávisté se tak radovali už v osmé minutě.

Tlak sešívaných nepolevoval. Do velké příležitosti se ve 33. minutě dostal Stanislav Tecl, který z velkého úhlu však brankáře neohrozil a jeho pokus skončil těsně za zadní tyčí. Do šaten se tak šlo za stavu 1:0.

Druhý poločas začal stejně jako ten první. Úvodní tlak nedokázali hostouňští odvrátit a ve 47. minutě byla nařízena penalta. K té se postavil Jan Trédl a suverénně skóroval, když poslal míč nahoru doprostřed. Hostouň se ovšem z tlaku sešívaných vymanila a ve 49. minutě snížila díky trefě Hucka. Svěřenci trenéra Davida Střihavky se s jednobrankovým vedením nechtěli spokojit a vytvářeli si další šance na skórování. Tou největší byla v 68. minutě akce Adama Pudila, který šel sám od poloviny hřiště, ale z hranice velkého vápna napálil pouze břevno. V závěru utkání Hostouň slávisty zatlačila vytvářela si gólové příležitosti i díky několika po sobě jdoucím rohovým kopům. Červonobílí si ovšem jednogólové vedení pohlídali a zvítězili tak 2:1. Díky této výhře se slávistický B-tým posunul na první místo v tabulce a přezimuje tak s jednobodovým náskokem na druhou Hostouň.

„To, že přezimujeme na prvním místě znamená, že to děláme nejlíp jak umíme. Znamená to, že realizační tým to dělá nejlíp jak může a my hrajeme, jak nejlépe můžeme a dáváme do toho všechno. Makáme každý trénink na sto procent a toto je výsledek naší práce. Děkujeme všem, kteří tu s námi pracují a děkujeme za podporu fanouškům, kteří nás skvěle podporují,“ říká po výhře nad Hostouní kapitán Eric Hunal.

„Osobně jsem nadšený z toho, jak dnes vše probíhalo. Nám všem se dnes povedlo dotáhnout důležitý zápas do vítězného konce, i když se ta výhra nerodila hladce. Jsem nesmírně hrdý na celý tým, od hráčů přes realizační tým a s podporou celého klubu jsme to zvládli. Máme za sebou půlsezonu, náš mini cíl jsme si splnili a teď máme dostatek prostoru kluky znovu posouvat a zlepšovat a na jaře se vrátíme ještě silnější. Dnešní zápas bych si samozřejmě z trenérského pohledu představoval v menších nervech, emoce byly vyšponované docela dost. K tomu velkému profesionálnímu fotbalu bych ale řekl, že už to prostě patří, těšila trenéra Davida Střihavku výhra.

2:1

Sestavy

SK Slavia Praha B

Sirotník - Trédl, Hunal, Švec, Zachoval - Planka (90. Behenský), Žitný, Hájek (78. Pech Dom.) - Toula (60. Škoda), Ogungbayi ( 90. Piták) - Tecl (60. Pudil A.)

Sokol Hostouň

Pančev - Etemike, Freisinger (49. Křenek), Hucek, Charvát, Januška (75. Fotr O.), Klimenda (68. Zahranychnyy), Kosík, Mládek, Novák (49. Fotr A.), Štětka

Detaily utkání

Branky
8. Ogungbayi, 47. Trédl - 51. Hucek
Diváci
715
Žluté karty
30. Trédl, 90. Škoda - 52. Klimenda, 55. Křenek, 85. Hucek
Rozhodčí
Doubrava - Švagr, Glogar

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články