U19: Výhra nad Almeríou a postup na Al Abtalu | SK Slavia Praha
Více

U19: Výhra nad Almeríou a postup na Al Abtalu

1:3
(0:0)
4. kolo, 14. 2. 2024, Salou
4. kolo, 14. 2. 2024, Salou
UD Almería - SK Slavia Praha
Dorostenci předvedli ve španělském Salou proti Almeríi dominantní výkon a zvítězili 3:1. O vítězství sešívaných rozhodli svými góly ve druhém poločase Elmedin Rama, Jan Lacko a Roman Teterya. Mládežníci tak postupují ze skupiny a na turnaji Al Abtal je bude čekat vyřazovací fáze.

Slávisté vstoupili do zápasu aktivněji než soupeř. Ukvapená kombinace však dorostence nepustila k většímu ohrožení branky. Španělé hráli v defenzivním bloku, spoléhali se především na rychlé protiútoky do otevřené obrany a dlouhé nákopy, se kterými si stoperská dvojice Mervard - Hanzelka dokázala poradit.

Nejblíže ke gólu měli v prvním dějství slávisté. Pohlednou kombinační akci však obránci Almeríi na poslední chvíli přerušili a nedovolili tak zakončit Jakubu Palánovi v nebezpečném prostoru před bránou.

Po přestávce se už skóre měnilo, a to hned dvakrát během krátké chvíle. V 54. minutě si Miloš Pudil skvěle obhodil obránce na levém křídle a naservíroval přesný centr na zadní tyč, kde byl připravený Elmedin Rama. Ten umístil míč hlavou do protipohybu brankáře a poslal Slavii do vedení.

Euforie sešívaných byla ještě větší, když se o minutu později prosmýkl do vápna Jan Lacko a přízemní střelou pod brankáře rozvlnil síť podruhé.

Obraz hry se rázem změnil. Hráči Almeríi vědomi si nepříznivého skóre zvýšili agresivitu a tlačili se do zakončení. V 68. minutě rozhodčí nařídil po souboji ve vápně pokutový kop. Soupeř svou šanci proměnil a snížil tak z penalty na rozdíl jediné branky.

I na to však mládežníci našli odpověď. V 83. minutě dostal skvělou přihrávku do vápna osamocený Roman Teterya. Míč si připravil na levou nohu a střelou na vzdálenější tyč rozradostnil své spoluhráče a určil konečné skóre zápasu na 1:3.

Slávisté si tak zajistili postup ze skupiny Al Abtal Cupu. Aktuálně vedou skupinovou tabulku o dva body před druhým Monakem. Monako čeká poslední utkání proti Juventusu 6. března. Pokud Monako svého soupeře porazí, sešívaní postoupí z druhého místa.

1:3

Sestavy

UD Almería

Hugo - Erik, Jorge, Dani, Torres, Fer, Ahmed, Oscar, Antoni, Sergio, Houston

SK Slavia Praha

Rezek - Pudil M., Hanzelka, Mervard, Holub - Pech, Zamazal, Dufek - Palán, Rama, Lacko

Detaily utkání

Branky
54. Rama, 55. Lacko, 83. Teterya
Diváci
50

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články