Derby žen: hattrick Khýrové stačil na bod | SK Slavia Praha
Více

Derby žen: hattrick Khýrové stačil na bod

3:3
(3:2)
12. kolo, 16. 3. 2024, Horní Měcholupy
12. kolo, 16. 3. 2024, Horní Měcholupy
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
Slávistky v Horních Měcholupech remizovaly se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Hattrickem se blýskla Michaela Khýrová.

Trenér Piták pro derby nemohl počítat s brankářkou Olivií Lukášovou, která si zranila rameno, do branky se tak postavila sedmnáctiletá Nicole Bryscejnová. První souboj o Prahu po návratu z Anglie má za sebou Kateřina Svitková.

Utkání začalo ve velkém tempu, už v šesté minutě pronikla po levé straně Michaela Khýrová a otevřela skóre. Hráčky hostí ale rychle odpověděly, po chybě v rozehrávce srovnala Polcarová.

O dvě minuty později se ale znovu radovala Michaela Khýrová, po téměř identické akci krásnou střelou vrátila vedení sešívaným. A v devatenácté minutě už levá křídelnice sešívaných slavila hattrick, znovu po pěkném průniku po levé straně.

Sparťankám se sice podařilo snížit zásluhou Chang, ale slávistky dále kontrolovaly hru a mohly přidat i další góly, scházela ale přesnost a do kabin se o přestávce šlo za stavu 3:2.

I po přestávce byly slávistky aktivní, po rohu mohla navýšit vedení kapitánka Diana Bartovičová, z dálky natáhla Kateřina Svitková, ale minula branku. O akrobratické zakončení se pokoušela Tereza Szewieczková, ale promáchla.

Šance slávistek přibývaly, po pěkné kombinaci znovu zakončovala Svitková, ale mířila nad a o chvíli později hlavičkovala před odkrytou brankou těsně vedle. Z ojedinělé příležitosti Sparty zahrozila Kožárová, ale její zakončení hlavou skončilo vedle.

Slávistky pokračovaly v zahazování šancí, což se jim vymstilo v nastaveném čase, kdy Kožárová po rohovém kopu vyrovnala a stanovila konečný výsledek 3:3.

Na čele tabulky tak dvě kola před koncem základní části slávistkám zůstal pětibodový náskok. Sešívané čeká venkovní souboj s Brnem a domácí zápas s Pardubicemi.

3:3

Sestavy

SK Slavia Praha

Bryscejnová - Veselá, Bendová, Bartovičová , Xiao - Krejčiříková (46. Stackpole), Černá (90. Šlajsová), Svitková (89. Košíková), McLaughlin, Khýrová (89. Morávková) - Szewieczková (69. Křivská)

AC Sparta Praha

Kožuřiková - Bertholdová, Kotrčová, Dědinová, Bartoňová, Pochmanová, Polcarová (63. Kožárová), Sonntagová, Paulenová (69. Bužková), Chang (69. Dlasková), Beckman

Detaily utkání

Branky
6., 10. a 19. Khýrová - 8. Polcarová, 22. Chang, 90. Kožárová
Žluté karty
Veselá - Dědinová
Rozhodčí
Adámková - Šafránková, Špindlerová

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články