B-tým v prvním přípravném utkání roku porazil Velvary | SK Slavia Praha
Více

B-tým v prvním přípravném utkání roku porazil Velvary

2:0
(0:0)
přát., 13. 1. 2024, Eden UMT
přát., 13. 1. 2024, Eden UMT
SK Slavia Praha B - FC Slovan Velvary
Na úvod zimní přípravy slávistický B-tým porazil Velvary 2:0. Góly padaly ve druhém poločase, prosadil se Josef Jinoch a Babacar Sy.

První přípravné utkání na jarní část sezony odehrál slávistický B-tým na umělé trávě v Edenu proti soupeři z Velvar. Slávisté vstoupili do utkání aktivně a už v 10. minutě si první větší příležitost vytvořil po centru z levé strany Daniel Toula. Skrze skrumáž na malém vápně ale míč za záda brankáře neprotlačil. Druhá velká šance přišla hned o minutu později, když sklepnutý balon Zachovala na úrovni penalty nedokázal Rama levou nohou lépe usměrnit a trefil jen brankáře soupeře. V 15. minutě si dobrou příležitost vytvořil Adam Pudil, kterého za obranu vyslal centrem Michal Švec. Pudil se ale k zakončení nedostal, protože byl na úrovni velkého vápna faulován. Z přímého kopu Voriazidis mířil vedle. Největší příležitost hostů přišla ve 33. minutě, kdy se dostali k rozehrání pokutového kopu. Tuto nabídku na otevření skóre z penalty ale velvarští zahodili, když netrefili branku.

Do druhého poločasu slávisté výrazně vystřídali a byli opět celý poločas aktivnějším týmem. V 55. minutě s k centru z pravé strany dostal na velkém vápně Josef Jinoch a otevřel tak skóre zápasu na 1:0. O 10 minut později se v podobné situaci po zpětné přihrávce ocitl Babacar Sy, rovněž se nemíli a poslal sešívané do dvoubrankového vedení. V průběhu druhého poločasu měli svěřenci trenéra Střihavky několik dalších příležitostí na vstřelení třetí branky, například Josef Jinoch, který trefil tyč, nebo Samuel Pikolon, který se dvakrát dostal za záda obránců. Nic z toho ale už třetím gólem neskončilo a slávisté si tak připisují hned v prvním utkání roku 2024 výhru 2:0.

2:0

Sestavy

SK Slavia Praha B

Kolodziej (45. Dvořák) - Hošek, Švec (45. Behenský), Konečný (45. Trédl) - Pudil A. (45. Sy), Hájek (45. Jelínek T.), Pech Dom. (45. Jinoch), Zachoval (45. Bejbl) - Voriazidis, Toula (45. Dufek), Rama (45. Pikolon)

Detaily utkání

Branky
55. Jinoch, 65. Sy
Diváci
86

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články