B-tým: Těsná prohra s rezervou mnichovského Bayernu | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Těsná prohra s rezervou mnichovského Bayernu

1:0
(1:0)
přát., 10. 2. 2024, Mnichov
přát., 10. 2. 2024, Mnichov
FC Bayern Mnichov U23 - SK Slavia Praha B
K dalšímu přípravnému utkání vycestoval B-tým za hranice Česka, v tréninkovém centru Bayernu Mnichov se utkal s rezervou německého velkoklubu.

První střelu zápasu obstaral Jan Trédl, který si navedl míč na střelu, ze střední vzdálenosti ale nemířil přesně. Bayern svou první velkou šanci utkání dokázal zužitkovat ve vedoucí trefu. Dvacetiletý útočník domácího celku Maximilian Wagner se dostal k míči na hranici velkého vápna a svou technickou střelu nasměroval přesně k zadní tyči.

První poločas se hrál ve vysokém tempu, rychlé akce obou celků ale z velké části končili na obraných řadách. Ve 32. minutě se ke střele zpoza vápna dostal mládežnický reprezentant Lucemburska David Jonathans, jehož tečovanou střelu ale Jan Sirotník skryl v rukavicích. O malou chvíli později bylo rušno před brankou Bayernu. Centr ze strany na Samuela Pikolona sklepl útočník sešívaných na Dominika Pecha, který střílenou přihrávkou našel Jana Trédla. Krajní obránce sešívaných z bezprostřední blízkosti sice dopravil míč do sítě, pro ofsajd však jeho gól neplatil.

Druhou půli začali slávisté velkou šancí. Dominik Pech skvěle pronikl do vápna a přihrával pod sebe na úplně volného Sameula Pikolona, kterého ale v zakončení vychytal brankář domácího Bayernu.

V 72. minutě pak Jan Trédl přihrával na zadní tyč před odkrytou branku na Daniela Toulu, před kterým ale v poslední chvíli obránce soupeře odvrátil míč na rohový kop. O malou chvíli později pálil z hranice vápna znovu Maximilian Wagner, tentokrát byl Jan Sirotník připraven. Slávisté se v závěru snažili o vyrovnání a byli nebezpeční, domácí si ale vedení pohlídali. Sešívané béčko tak s rezervou mnichovského Bayernu prohrálo těsně 0:1.

Další utkání B-týmu je na programu za týden. Soupeřem bude opět celek z Bavorska, tentokrát sešívaní změří síly v Praze s rezervou FC Norimberk.

Zápas na půdě německého velkoklubu hodnotil trenér David Střihavka: „Bylo to hodně vyrovnané, hrálo se především ve středu hřiště. Lámalo se to v závěru, kdy jsme měli velké šance, ty jsme ale neproměnili. Také Bayern měl ale své příležitosti. Rvali jsme se do poslední vteřiny. Odjíždíme ale se vztyčenou hlavou. Utkání jsme sice prohráli, ale jsme obrovsky pyšní na kluky za to, co v tomto duelu předvedli. Po celé utkání jsme byli rovnocenným soupeřem, v některých fázích jsme byli i lepší. Mohli jsme se s tím výsledkově popasovat lépe. Takový zápas je pro naše hráče velká škola. Na straně Bayernu stály velké individuality, které pravidelně trénují s A-týmem. Ukázali jsme si, že jdeme správnou cestou.“

Rezerva Bayernu ukázala v zápasu velkou herní kvalitu: „Jak jsem viděl rozcvičku Bayernu, tak bylo jasné, že nás čeká těžké utkání. Každý hráč má obrovskou kvalitu na míči. Hráči jsou ale také velice dobře kondičně a takticky připraveni. Byla to i taktická bitva. Snažili jsme se měnit rozestavení a presink. Všechny faktory, které jsme chtěli využít, jsme využili. Samozřejmě to je dost jiný způsob hry, než se kterým se potkáváme ve třetí lize. Tam je to hodně jednoduché a o osobních soubojích. Tady jsme si to rozdali 50:50. Asi není moc zvykem, že na půdu tak slavného soupeře přijede český klub a odehraje tak kvalitní utkání,“ hodnotil soupeře trenér B-týmu David Střihavka.

1:0

Sestavy

FC Bayern Mnichov U23

Kainz - Aitamer, Berisha, Breitkreuz, Dell´Erba, Denk, Dettoni, Jonathans, Kern, Vinlöf, Wagner Náhradníci: Asp Jensen, Fernandez, Gueye, Pisano, Sen, Scholz, Wimmer

SK Slavia Praha B

Sirotník - Trédl, Hunal, Konečný, Zachoval - T. Jelínek, Dom. Pech, Ogungbayi - A. Pudil, Pikolon, Dufek Náhradníci: Kolodziej - Behenský, Bejbl, M. Pudil, Škoda, D. Toula, Voriazidis

Detaily utkání

Branky
12. Wagner

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články