B-tým v dohrávce porazil Povltavskou | SK Slavia Praha
Více

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

0:5
(0:3)
19. kolo, 1. 5. 2024, Štěchovice
19. kolo, 1. 5. 2024, Štěchovice
Povltavská FA - SK Slavia Praha B
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech. Filip Slavata vychytal třetí čisté konto v řadě.

Sváteční prvomájové odpoledne přineslo ve Štěchovicích dohrávku 19. kola ČFL mezi slávistickou rezervou a domácí Povltavskou FA.

Slávisté vstoupili do utkání z prvního místa s náskokem pěti bodů a posilněni o Michala Tomiče s Lukášem Masopustem.

Poklidný vstup do utkání rozvířil v 17. minutě Matěj Žitný, jehož ostrá střela z poza vápna skončila těsně vedle pravé tyče.

První gólová radost propukla ve 25. minutě, kdy Daniel Toula využil nedorozumění mezi obránci a brankářem. Míč špičkou nohy protečoval až za záda brankáře a otevřel skóre zápasů – 0:1.

Ve 37. minutě byl u zrodu druhého gólu opět Daniel Toula. Míč na levé straně posunul na Victora Boluwatifeho Ogungbayie a ten střelou na přední tyč překonal brankáře – 0:2.

Po rychlé akci z hloubi pole vybojovali slávisté rohový kop. Matěj Zachoval se postavil k zahrání rohového kopu a ve 40. minutě poslal centr na úroveň malého vápna. Tam se nejlépe zorientoval Jan Trédl a hlavou poslal míč do sítě – 0:3.

Do druhého poločasu vstoupili slávisté aktivněji a v 50. minutě vytěžili čtvrtý gól do sítě soupeře. Po centru Matěje Zachovala prudkou hlavou zakončil Elmedin Rama a rozvlnil síť soupeře – 0:4.

V 70. minutě pak slávisté zpečetili vítězné skóre 0:5. Centr Daniela Touly sklepl hlavou Milan Škoda přesně k nohám Dominika Pecha. Ten si poradil se zpracováním a z hranice penalty prostřelil brankáře domácích – 0:5.

V závěru utkání se do několika příležitostí dostali domácí z Povltavské FA, ale brankář Slavata byl ve všech případech připraven a za svá záda nic nepustil. Sešívaní tak porazili Povltavskou 5:0 a zvýšili tak náskok na prvním místě na osm bodů.

Další utkání B-týmu je na programu v neděli 5. května od 10:15 proti rezervě Bohemians v Uhříněvsi.

0:5

Sestavy

Povltavská FA

Benada - Bicenc, Drobílek, Hejda, Jakobovský, Kozel, Lanc, Mareš, Novák, Smetana, Starý

SK Slavia Praha B

Slavata - Trédl, Hunal (60. Švec), Konečný, Zachoval (68. Sy) - Masopust (60. Pech Dom.), Žitný, Ogungbayi (68. Škoda) - Tomič (60. Pech Dav.), Rama, Toula

Detaily utkání

Branky
26. Toula, 38. Ogungbayi, 41. Trédl, 50. Rama, 77. Pech Dom.
Žluté karty
Hejda, Kozel, Mareš, Novák - Konečný, Rama, Žitný

Aktuálně

Akcelerovat další posun! Trénink talentů s Trpišovským a spol.

14. 5. 2024
V úterý 7. května proběhl trénink vybraných hráčů z mládežnické akademie pod vedením trenérů A-týmu. Akce se zúčastnili hráči z kategorií U16 – U19.

Dorostenci porazili Boleslav, jedenácté vítězství v řadě pro U17

14. 5. 2024
Starší dorostenci zvládli těžké utkání s Mladou Boleslaví a vyhráli 4:3. Také U17 porazila stejného soupeře a má 11 vítězství v řadě. Kluci z U11 získali na turnajích zlaté a bronzové medaile. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Deset slávistů v nominaci na EURO U17

10. 5. 2024
Slávisté míří na EURO U17. Sešívaní se představí v české i slovenské reprezentaci. První utkání ve skupině A sehrají Češi 20. května s domácím Kyprem.

Další články