U17 vítězem Československého poháru! | SK Slavia Praha
Více

U17 vítězem Československého poháru!

1:2
(0:1)
Finále, 11. 6. 2024, Puchov
Finále, 11. 6. 2024, Puchov
Spartak Trnava (SVK) - SK Slavia Praha
Slávističtí dorostenci U17 se ve středu 11. června utkali v Púchově se slovenským mistrem Celostátní dorostenecké ligy. Sešívaní porazili Spartak Trnava 2:1. O góly se zasloužil Aleš Březina a Lucas Németh.

Ve 23. minutě otevřel skóre Aleš Březina. První střelecký pokus vyrazil brankář domácích na hranici velkého vápna, kde z voleje Březina vypálil a poslal slávisty do vedení – 0:1.

V závěru prvního poločasu dostal možnost zahrávat volný přímý kop Marek Naskos. Jeho pokus ale skončil těsně vedle tyče.

Do druhého poločasu vstoupil aktivněji soupeř. V 53. minutě Trnava zatlačila slávisty v pokutovém území. Nepodařený odkop skončil pouze na kopačkách slovenského mistra a z hranice vápna poslal Filip Trello ostrou střelou míč do horní části brány – 1:1.

Oba týmy hrály aktivně a snažily se dostat do vedení. To se podařilo slávistům v 74. minutě. Rohový kop nacentroval Jakub Kolísek přímo na hlavu Lucase Nemétha a ten poslal slávisty opět do jednobrankového vedení – 1:2.

V posledním minutách zápase se Spartak Trnava snažil výsledek zvrátit ve svůj prospěch. Obrana pod vedením kapitána Štěpána Berana a brankaře Davida Kalanina byla však vždy připravena a nedovolila utkání zkomplikovat.

Slávisté z kategorie U17 tak k zisku mistrovského titulu přidali rovněž vítězství v Československém poháru.

1:2

Sestavy

Spartak Trnava (SVK)

Húska - kováč, farkaš, Turanský, Priecel, Bukovský, Terenkov, Trello, Kubovič, Bugár, Ležák, Bohmer (Krajči, Velický, Pristach, Konopka, Ptačin, Halada)

SK Slavia Praha

Kalanin - Hubička, Antić, Beran, Kovář, Naskos, Kočvara, Kotrba, Březina, Kolářík, Jelínek L., Kolísek (Korenc, Skokan, Németh, Adam, Dostalík)

Detaily utkání

Branky
53. Trello - 23. Březina, 74. Németh

Aktuálně

U19 se o víkendu představí na NEXTGEN CUPU

25. 7. 2024
Dorostenci sehrají na konci července první ročník mezinárodního turnaje NEXTGEN CUP. Slávisty čeká v základní skupině anglický West Ham a rakouská Austria Vídeň. Následovat budou utkání o umístění.

Dorostenky Slavie zahájily přípravu s novým realizačním týmem

18. 7. 2024
Mladé fotbalistky Slavie a úřadující držitelky doublu čeká začátek přípravy pod vedením nového realizačního týmu. Mladé slávistky mají před sebou nabitý program zahrnující soustředění ve Vysokém Mýtu, účast na prestižním turnaji v Maďarsku a tři přípravná utkání.

Akademie posiluje na vedoucích pozicích. Přichází Mareček a Kalus

2. 7. 2024
Mládežnická akademie posiluje. Na pozici šéftrenéra brankařů přichází Vojtěch Mareček. Kondici bude mít v akademii nově na starosti Jakub Kalus.

Další články