Po sto dnech do Edenu: Slavia přivítá Boleslav | SK Slavia Praha
Více

Po sto dnech do Edenu: Slavia přivítá Boleslav

PRAHA/EDEN – Po sto dnech herní přestávky se ochozy stadionu v Edenu opět zaplní fanoušky.
V neděli 3. března čeká Slavii první jarní ligový zápas. Před domácím publikem přivítá Mladou Boleslav. Zápas začíná v 18:05 hodin.

„Hrajeme doma před našimi fanoušky a chceme udělat maximum pro to, abychom vybojovali tři body, které jsou pro nás velice důležité. Další bodové ztráty si už nemůžeme dovolit. Musíme se vyvarovat naivních chyb, po kterých jsme dostali v Olomouci branky, a musíme přidat důraz v zakončení,“ uvedl trenér Slavie
Petr Rada, který bude mít do zápasu s Mladou Boleslaví k dispozici kompletní hráčský kádr. 


Ligová premiéra na stadionu v Edenu čeká slovenského stopera Milana Bortela. „Moc se na zápas těším, na fanoušky i na tento krásný stadion. Pevně doufám, že vyhrajeme, všichni dobře víme, že je to pro nás důležité utkání, abychom se konečně chytili. Když v neděli vyhrajeme, tak potom půjde samozřejmě všechno mnohem snadněji. Je potřeba se odrazit, možná od toho druhého poločasu v Olomouci, kdy jsme byli jednoznačně lepší,“ věří Milan Bortel.

„Na první jarní zápas v Edenu se těší i Jaromír Zmrhal. „Je tu vždycky úžasná atmosféra, hlavně na Tribuně Sever. I do Olomouce se přijelo podívat hodně fanoušků, což mě překvapilo, bylo to hrozně milé. Atmosféra v Edenu bude určitě úžasná,“ popisuje mladý záložník.

V utkání v Olomouci nastoupil na rozdíl od jiných zápasů na levém kraji zálohy, kde hýřil aktivitou. „Bylo to něco trošku jiného, byl jsem zvyklý na prostředek. Ale hrálo se mi dobře. Jsem rád, že vůbec hraji, nevybírám si, kde to bude. Nějak zvlášť nervózní jsem z toho nebyl, tohle je u mě vždycky tak nějak před zápasem stejné. Dalo se to už vytušit z našich posledních tréninků, kde kdo bude nastupovat,“ doplnil Jaromír Zmrhal. To, jakého soupeře Slavia v Edenu přivítá, mladý záložník příliš neřeší a chce se soustředit hlavně na svůj výkon na hřišti.

„Je jedno, jestli hrajeme s týmem, který je v tabulce nahoře nebo dole, každý zápas je stejný, každý bude těžký. Hrajeme doma, takže se o to popereme a doufám, že konečně vyhrajeme,“ uzavřel Jaromír Zmrhal. Slavia naposledy zvítězila 19. října 2012, když v Edenu porazila Příbram 2:1. Tomáš Mičola věří, že tuto nepříznivou sérii Slavia co nejdříve prolomí.

„Hlavně očekávám, že zlomíme tu strašnou sérii. V Olomouci jsme k tomu měli dobře nakročeno, ale zbytečnými chybami a neproměněnými šancemi jsme se o to sami připravili. Budeme to chtít doma napravit a konečně před našimi fanoušky na krásném stadionu v Edenu vyhrát,“ věří Tomáš Mičola.

„Musíme konečně udělat nějakou sérii. Přípravu jsme měli dobrou, máme kvalitní kádr, ale bohužel se sami porážíme. Mně osobně se také nedaří vstřelit gól, asi chci až moc. Nezažil jsem nikdy takhle dlouho sérii bez gólu. Je to špatné psychicky. Nic s tím neudělám, dokud to nezlomím. Je to také moje chyba, že prohráváme zápasy, nedávám jasné šance. Přišel jsem do Slavie, abych dával góly a rozhodoval zápasy, bohužel se mi to nedaří,“ pokračoval čtyřiadvacetiletý záložník, kteří věří, že střeleckou smůlu co nejdříve prolomí.

„Boleslav hraje útočný fotbal, ale je jedno, s kým hrajeme. Jestli s týmem ze spodní nebo vrchní části tabulky. Fotbal je strašně vyrovnaný. Možná, že Boleslav bude hrát v Edenu útočněji než jiné týmy,“ předjímá Tomáš Mičola.

Utkání začíná v 18:05 hodin. Zápas Slavie s Mladou Boleslaví vysílá přímým přenosem TV Fanda.


Juniorka v neděli ve finále na Vyšehradě!


V neděli 3. března bude hrát také juniorka Slavie. Od 13 hodin bude bojovat o prvenství ve finále zimního turnaje Brick Cup na Vyšehradě. Soupeřem bude svěřencům trenéra Petrouše Arsenal Česká Lípa, šestý tým ČFL. Přijďte juniorku před zápasem áčka podpořit!

Aktuálně

Výhra se Slováckem a mistrovský titul

5. 5. 2024
Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

O derby, Chytilovi se Schranzem a mentalitě týmu

4. 5. 2024
Jindřich Trpišovský odpovídal na dotazy novinářů po domácí výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Vyzdvihl výkony jednotlivců, mentalitu týmu i skvělou diváckou kulisu.

Za body vděčnost, důležitá výhra. O Holeše měl strach

4. 5. 2024
Promluvit o své brance, akrobatické asistenci patičkou i cenné výhře nad Baníkem Ostrava na úvod nadstavby (5:0) dorazil mezi novináře Ivan Schranz.

Další články