Trenér Rada: Musíme zapnout jako tým | SK Slavia Praha
Více

Trenér Rada: Musíme zapnout jako tým

EDEN/PRAHA - Přečtěte si pozápasové komentáře trenérů Slavie a Mladé Boleslavi. Svěřenci Petra Rady a Ladislava Mináře se rozešli smírně 1:1.
Trenér Rada z průběhu utkání radost neměl. „Je to nepříjemné, nevyhráli jsme, čemuž jsme věřili. Myslím si, že v první půli jsme měli dost šancí na to, abychom se dostali do vedení. Bohužel je ale neproměňujeme,“ litoval Petr Rada.

„Soupeře jsme v první půli pustili do jedné šance, kdy trefil tyčku. Bohužel jsme museli brzy střídat, když šel dolů Martin Fenin. Do druhé půle jsem hráče upozorňoval, aby byli trpěliví, že může přijít jedna šance, která zápase rozhodne. Ta přišla, kdy Miller skvěle vychytal Škodu. Na druhé straně z ojedinělé šance udeřil soupeř. Výsledek jsme nakonec aspoň zremizovali,“ pokračoval Rada.

Ztráta dvou bodů Radu logicky netěšila. „Pro nás je to nepříjemné, opět jsme nevyhráli. Navíc doma. Bohužel, pokud neproměníme tolik šancí, tak výhra nepřijde. Jsem zklamaný,“ doplnil trenér, kterému vyšlo střídání.

„Levá strana nebyla tolik aktivní jako ta pravá, kde hrál Honza Vošahlík. Střídání vyšlo, přišel Tomáš Mičola, který potřeboval dát gól i sám pro sebe. Bohužel to byla branka jen remízová. Mičolka hru určitě oživil, pro něj je to povzbuzující, pro nás dobré aspoň tím, že jsme to dostali do remízy,“ komentoval kouč slávistické vyrovnání.

Trenér se také vyjádřil ke slávistické marodce. „Martin Fenin byl trefený do kotníku. Zítra půjde na vyšetření, uvidíme. Karol Kisel se zranil, teď Fenin, je to nepříjemné. Kisel byl trefený do kolena, vazy pošramocené nejsou, je tam mírný otok. Uvidíme v týdnu,“ objasnil Rada.

Slavia si jak v Olomouci, tak proti Boleslavi vytvořila mnoho šancí, na výhru to ale nestačilo. „Nechci se za nic schovávat, prostě jsme nevyhráli, ale šancí si vytváříme dost už delší dobu. Po přípravě jsem věřil, navíc jsme se ještě posílili. Dvě branky ze dvou zápasů, to je málo. Velké šance neproměňujeme, ale je důležité, že se do nich dostáváme. Je to ubíjející, mrzí to. Hlavně hráči nesmí klesat, věřit pořád v to, že se to otočí,“ burcuje trenér své svěřence.

Slavia tak nadále zůstává v tabulce dole. „Situace není příjemná. Ani nebyla po zimní pauze. Jsme v pásmu ohrožených sestupem. Pro nás je to těžší, protože když někam přijede Slavia, tak se tým vyhecuje více než jindy. Sezona se nevyvíjí dobře, musíme týmově zapnout, abychom někde bodovali. Chce se mi věřit, že v Brně získáme víc bodů než doteď,“ doufá na kouč Slavie.

Minář: Slavia si nezasloužila prohrát, byla lepší


Trenér Mladé Boleslavi Ladislav Minář si pochvaloval vstup svého týmu do utkání. „Z utkání mám smíšené pocity. Vstoupili jsme do něj dobře, následně si myslím, že jsme měli zahrávat pokutový kop. Nevím, možná by se to vyvíjelo jinak, protože nás poté začala Slavia přehrávat. Stálo při nás štěstí, že jsme v první půli neinkasovali,“ komentoval první poločas Ladislav Minář.

„Ve druhé půli jsme se chtěli zlepšit, pomohlo nám, že jsme šli do vedení. Když se tak utkání vyvíjí, tak jsme samozřejmě zklamaní z vyrovnání,“ líčil dále. „Slavia si ale nezasloužila prohrát, měla více šancí, byla lepším týmem. Troufnu si říct, že hrála velmi dobře,“ zhodnotil svého soupeře Ladislav Minář.

Aktuálně

Výhra se Slováckem a mistrovský titul

5. 5. 2024
Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

O derby, Chytilovi se Schranzem a mentalitě týmu

4. 5. 2024
Jindřich Trpišovský odpovídal na dotazy novinářů po domácí výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Vyzdvihl výkony jednotlivců, mentalitu týmu i skvělou diváckou kulisu.

Za body vděčnost, důležitá výhra. O Holeše měl strach

4. 5. 2024
Promluvit o své brance, akrobatické asistenci patičkou i cenné výhře nad Baníkem Ostrava na úvod nadstavby (5:0) dorazil mezi novináře Ivan Schranz.

Další články