Michal Petrouš: Patnáct bodů? Myslel jsem to vážně | SK Slavia Praha
Více

Michal Petrouš: Patnáct bodů? Myslel jsem to vážně

PRAHA/EDEN – Třetí zápas Michala Petrouše, třetí výhra. Tentokrát nad Českými Budějovicemi v poměru 3:0. „Když jsem říkal, že chci patnáct bodů, myslel jsem to vážně,“ vrací se Michal Petrouš ke svému přání ze začátku angažmá ve Slavii.
„Byť výsledek vypadá jednoznačně, tak v první půli nemůžu být spokojený, i když jsme ji 1:0 vyhráli. Vlastním lajdáctvím a laxním přístupem jsme dali soupeři minimálně tři možnosti ke vstřelení branky,“ začal hodnocení zápasu trenér Slavie Michal Petrouš.

„Do druhé půle jsme si řekli, že to musíme změnit. Budějovice, i když jsou poslední, tak se samy neporazí, to ukázaly už v Plzni, když daly dva góly před koncem zápasu. Potom jsme dali druhý gól, kluci se zklidnili a škoda jen, že nepadlo více gólů. Ale doufám, že si schovali něco na Hradec,“ pokračoval Petrouš.

„Je teoretická šance být třeba pátí nebo šestí, tak je třeba se o to poprat. Pořád je lepší být pátý než osmý. Laťka je hodně vysoko, doufám, že to klukům vydrží do příští sezóny. Ve Slavii je na hráče tlak a musí tu být ty největší cíle. Do každého zápasu musíme jít na sto procent a první půle proti Budějovicím je pro nás malým varováním,“ vracel se trenér Slavie k podle něj ne úplně ideální první polovině zápasu.

„Každý trenér by měl chtít získat co nejvíc bodů a maximum pro mě bylo patnáct. A když jsem říkal, že je chci, tak jsem to myslel vážně,“ potvrzoval trenér svůj plán na maximální bodový zisk v posledních pěti zápasech.

Michal Petrouš komentoval i skvělý výkon Tomáše Mičoly: „Dávám prostor záložníkům, aby nebyli jen u lajny, ale nabíhali i do středu. A dneska dal Mičola všechny tři góly ze středu. Je to moment překvapení pro soupeře,“ zakončil Petrouš.

Švantner: Na hřišti zůstala jenom Slavia

Trenér Dynama Pavol Švantner nebyl po zápase přirozeně spokojen, jeho svěřenci totiž ztratili většinu nadějí na záchranu v lize.

„Hodnocení bude krátké, protože z naší strany ani není co hodnotit. Byli jsme plni odhodlání udělat vše pro to, abychom oživili naději, od první minuty naše odhodlání ale zůstalo v kabině. Byli jsme bojácní, naše útočná fáze byla neaktivní. Ve druhém poločase zůstala na hřišti jenom Slavia. Náš výkon byl dnes opravdu špatný, takhle se o záchranu nehraje,“ nebyl se zápasem spokojen trenér Jihočechů.

Aktuálně

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

Hráči na hostování: Čisté konto Vágnera i gól Prebsla

3. 5. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech. Filip Slavata vychytal třetí čisté konto v řadě.

Další články