Střelec Mičola: Kvalita kádru se v příští sezoně musí projevit | SK Slavia Praha
Více

Střelec Mičola: Kvalita kádru se v příští sezoně musí projevit

EDEN/SYNOT TIP ARENA - Bilance Tomáše Mičoly v posledních třech zápasech? Pět vstřelených gólů. Naposledy přidal slávistický ofenzivní hráč hattrick proti Českým Budějovicím. „Opět můžu děkovat jen klukům," říká Mičola, podle kterého je trenér Petrouš mužem na správném místě.
Tomáši, vstřelil jste svůj první hattric v profesionální kariéře. Jste spokojený?
„První hattrick je pěkný, ale můžu děkovat jen klukům. Nám se teď daří hrát strašně uvolněně. Trenér Petrouš nám dal sílu a hlavně takovou lehkost. Na hřišti se to, myslím, projevuje. I když do prvního gólu to nebylo ono. Nakonec to ale byla výhra 3:0, mohlo to ale skončit větším rozdílem."

Třetí výhra v řadě pod novým trenérem. Užíváte si to?
„My jsme měli z každého vítěství radost. Ale teď si to užíváme. Je to skvělý pocit. Pořád nás ale mrzí, že jsme měli uhrát více bodů. Pokusíme se to ještě zachránit. Hrajeme za své jméno a za celý klub Slavie."

Překvapily vás Budějovice něčím?
„My jsme věděli, že podle jmen nemají špatný kádr. Hosté tady museli hrát na vítězství, měli to těžké. I když v první půli měli nějaké náznaky, tak si troufnu říct, že jsme vyhráli zaslouženě.

V kariéře jste několikrát vstřelil dva góly, teď jste si připsal konečně hattrick...
„Já jsem spíše kolektivní hráč. Mám stejnou radost, když dá gól spoluhráč. Ten hattrick dnes byla jen taková třešnička na dortu. Byl to můj první ligový hattrick, ale byla to práce celého mančaftu. A děkuji také za důvěru trenérovi, že mě nasadil do zákadu."

V posledních třech zápasech jste vstřelil pět branek...
„Jsem za to moc rád. Oproti tomu trápení na podzim jsem teď moc šťastný za každý gól a nesmírně si ho vážím. Na podzim to po angažmá ve Francii nebylo ono. Nenaplňoval jsem očekávání, která do mě byla vkládána. I když šance jsem měl. Ještě zkusíme zabojovat o páté místo, abychom trochu napravili tu zpackanou sezonu. 20. července pak začíná nová sezona, máme hodně kvalitní mančaft. Myslím, že by se to v příští sezoně mohlo potvrdit."

Cítíte, že pod novým trenérem hrajete jiný fotbal?
„Určitě. Myslím, že to je i vidět. Hodně nám pomáhá, že si jako krajní záložníci nebo útočníci měníme místa a rotujeme. To je pak pro všechny obránce nepříjemné. Máme v útoku hodně volnosti, trenér nás nesvazuje taktikou. Dáváme góly a připsali jsme si i dost pohledných akcí v těch posledních třech zápasech."

Vy osobně byste bral, kdyby po sezoně zůstal u týmu trenér Petrouš?
„Já osobně ano. Podle mě i kluci v kádru. Podle mě není důvod něco měnit, když to šlape. I když samozřejmě každý zápas je jiný. To už je ale o tréninku, jak makáme, jak se snažíme. Do zápasu se to pak vždy promítne."

Podle vás je tedy Michal Petrouš muž na správném místě?
„Já si myslím, že ano."

Ivo Knoflíček se v rozhovoru pro Poločas přiznal, že se v kabině snaží dělat pohodu. Jak mu to jde?
„Pan Knoflíček je výborný! Nemůžu na něj říct jediného špatného slova. Je to pohodář, přenáší na nás takovou tu vnitřní energii a pohodu."

Fanoušci vás při střídání vytleskali. To je asi krásný pocit, že?
„Pro to člověk fotbal hraje. Ani ne tak pro peníze, jako spíš pro tuhle radost. Když vám tleská celý stadion a vyvolává vaše jméno, tak to je to nejkrásnější na tom sportu."

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články