Informace pro fanoušky před 281. derby. Kotel Slavie je vyprodán | SK Slavia Praha
Více

Informace pro fanoušky před 281. derby. Kotel Slavie je vyprodán

PRAHA/EDEN – Derby pražských „S“ s pořadovým číslem 281 se odehraje v sobotu 12. dubna od 15 hodin na stadionu Sparty na Letné a Slavii se chystají přímo na stadionu podpořit téměř dvě tisícovky fanoušků. Pro všechny fanoušky sešívaných, kteří se na Letnou chystají, přinášíme tradiční předzápasové info.
Sektor pro fanoušky Slavie má kapacitu 1869 míst a je vyprodán. Hostující fanoušci mají přístup do svých sektorů vchodem č. 5 z ulice U Sparty (viz plánek), brány stadionu se otevřou ve 13:30 hodin.

Pořadatel utkání prosí všechny návštěvníky sobotního derby, aby do hlediště přišli včas a nenechávali svůj příchod na poslední chvíli. Organizátor zároveň žádá o dodržování Návštěvního řádu stadionu.

Slávisté se na Letnou vypravují v červenobílých dresech a v prodeji v Edenu před odchodem na Letnou budou také speciální šály právě u příležitosti derby mezi Slavií a Spartou.

Pochodem na Letnou

Fanoušci Slavie organizují z Edenu na Letnou společný pochod, jenž je v souladu se zákonem č. 84/1990 Sb. ve znění pozdějších předpisů, O právu shromažďovacím, písemně oznámen na Magistrát Hlavního města Prahy. Sraz u stadionu v Edenu je už dopoledních hodiných, pochod vyrazí v 11 hodin směr stanice metra Strašnická. Pěšky se potom pokračuje z horní části Václavského náměstí přes Staroměstské náměstí až na Letnou.

Na žádost Policie ČR připomínáme fanouškům nejdůležitější legislativní ustanovení, která bezprostředně souvisí s plánovaným pochodem z Edenu na Letnou, bezpečnostními opatřeními na Letné i na území hl. m. Prahy:

1) Vyhláška ČBÚ č. 174/1992 Sb., O pyrotechnických výrobcích a zacházení s nimi, resp. Vyhláška hl. m. Prahy č. 42/1999 o omezujících opatřeních k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku při užívání pyrotechnických předmětů zakazuje vyjma uvedených míst a termínů (Silvestr a Nový rok) používání pyrotechniky v hlavním městě.

2) Na základě novely přestupkového zákona č. 200/1990 Sb. se přestupku dopouští ten, kdo jako návštěvník před zahájením organizovaného sportovního utkání, v jeho průběhu nebo při jeho zakončení má obličej zakrytý způsobem ztěžujícím nebo znemožňujícím jeho identifikaci.

Slavia přeje všem fanouškům, aby si užili pochod, který organizují, a aby vytvořili na Letné našim hráčům skvělou atmosféru. Zároveň doufá, že budou fanoušci během pochodu dbát elementárních pravidel občanského soužití a tolerance a vyvarují se jakéhokoli protiprávního jednání. Dokažte Pražanům i zahraničním návštěvníkům hlavního města, že k našim klubovým barvám neodmyslitelně paří i slušnost. Děkujeme vám. Ať žije Slavia!

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články