281. derby ONLINE: Slavia má na lavičce posilu ze Švýcarska | SK Slavia Praha
Více

281. derby ONLINE: Slavia má na lavičce posilu ze Švýcarska

PRAHA/LETNÁ – Slavia hraje ve 281. derby se Spartou v lehce pozměněné sestavě. Na lavičce je navíc připravený také Švýcar Roger Eschmann, který bude ve Slavii působit jako amatér.
V brance je proti Spartě Radek Černý, obranu hraje ve složení Dostál, Škoda, Gecov, Neves. Ke změnám došlo také v záloze, na pravém křídle bude operovat Milan Nitrianský, na druhé straně pak Matúš Čonka.

O útok se bude starat dvojice Boudjemaa – Juhar, který na hrotu nahradil dosavadní jarní stálici Tomáš Necida. Ten je připravený na lavičce a pravděpodobně do utkání zasáhne. Na lavičce je také nová posila Slavie. Ofenzivní záložník či útočník ze Švýcarska
Roger Guy Eschmann přišel do Slavie jako amatér zatím do 30. června.

Jednadvacetiletý fotbalista se narodil 10. června 1992 v tožském hlavním městě Lomé. Když mu bylo sedm let, byl adoptován do Švýcarska, kde s rodiči vyrůstal v hlavním městě francouzsky mluvicího kantonu Jura – Delsbergu. Jako dorostenec se v roce 2009 účastnil mistrovství Evropy U17.

Od roku 2008 působil v Basileji, Neuchâtel Xamax, juniorském týmu RDC Mallorca, B týmu švýcarského FC Thun nebo izraelský celek Hapoel Petah Tikva. Naposledy si zahrál v islandské soutěži za reykjavický klub Fylkir.

Sestava Slavie ve 281. derby: Černý – Dostál, Škoda, Gecov, Neves – Hrubý, Zmrhal – Nitrianský, Boudjemaa, Čonka – Juhar

Lavička náhradníků: Čontofalský, Souček, Smejkal, Sodoma, Eschmann, Necid, Tusjak


Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články