Poslední domácí zápas sezony: Slavia v neděli přivítá Slovácko | SK Slavia Praha
Více

Poslední domácí zápas sezony: Slavia v neděli přivítá Slovácko

PRAHA/EDEN – Slavii čeká poslední domácí zápas sezony 2013/2014. A nebude to jednoduché utkání, sešívaní budou chtít proti Slovácku potvrdit záchranu v lize. „Ohromně důležitý duel,“ uvědomuje si slávistická kabina. Utkání se Slováckem začíná v neděli 25. května v 18:00 v Synot Tip Areně v Edenu.
Co od utkání očekává trenér Slavie Alex Pastoor? „Pro nás je to velmi důležitý zápas, očekávám hodně zejména od zkušenějších hráčů jako třeba Černý, Škoda, Gecov nebo Piták. To jsou ti nejzkušenější a musí tým vést,“ má jasno trenér Slavie.

Slovácko je v tabulce na pátém místě a na jaře patří k nejlepším mužstvům. „Viděl jsem je asi čtyřikrát nebo pětkrát, chtějí hrát aktivně, jejich systém je jasný, mají pár velmi dobrých hráčů, zejména v záloze a v útoku. Myslím, že jsou dobrý tým, viděl jsem je párkrát hrát dobře, ale i prohrát, takže se může stát cokoliv,“ hodnotí slávistický kouč nedělního soupeře.

Pro Alexe Pastoora se bude jednat o poslední zápas v Edenu na lavičce Slavie. Zápas ale výjimečně brát nebude. „Víc se zajímám o to, abychom se zachránili. Pokud to zvládneme, pak si můžu najít čas a energii na to, abych si zápas jako speciální užil, protože jsem si to tady zamiloval. Klub, město a lidi, se kterými v klubu pracuji,“ popisuje slávistický trenér.

Co se marodky týče, jasno bude až po předzápasovém tréninku. „Pořád máme pár hráčů, kteří určitě nemohou hrát. Například Mičola a Vyhnal, máme také Ritchieho mimo hru. U zbytku to ještě není jasné. Rozhodne se až po sobotním tréninku,“ objasnil trenér.

Obránce Martin Dostál ví, že Slavia není v ideální situaci a bude chtít v neděli potvrdit záchranu v lize. „Bude to náročné utkání. Slovácko hraje dobře, ale musíme těžký zápas zvládnout. Prohrou v Brně jsme se dostali do situace, ze které jsme doufali, že už budeme venku. Takhle musíme vyhrát za každou cenu,“ ví pravý bek sešívaných.

V posledním domácím zápase slávisté porazili Příbram 3:0 a mají na co navazovat. „Byl to podle mě jeden z našich nejlepších výkonů v letošní sezoně, takže když na něj navážeme, tak si myslím, že to je cesta k úspěchu,“ nabízí Martin Dostál recept na moravského soupeře a dodává: „Když vyhrajeme, tak to zanechá aspoň trochu dobrý dojem po té zpackané sezoně, kdy se nám ani doma moc nedařilo,“ uvědomuje si slávistický odchovanec.

V podobném duchu hovoří také záložník či útočník Jan Vošahlík. „Musíme do toho jít naplno, vyhrát a dokončit sezonu s tím, že jsme zachránění. Do Ostravy nikdo nechce jet s pocitem, že se musíme zachránit tam. Chceme to potvrdit doma a rozloučit se s touto sezonou doma vítězně,“ pokračuje Vošahlík.

Po utkání v Příbrami přišel nepovedený duel v Brně, co oproti tomuto zápasu změnit? „Musíme hrát více kompaktněji, musí tam být větší nasazení. Jednoduše řečeno je potřeba hrát úplně opačně,“ komentuje Vošahlík, který v posledních zápasech nastoupil na hrotu útoku. Kde se cítí nejlépe? „Je jedno, kdo a kde nastoupí. Hlavně musíme v něděli vyhrát,“ zakončil Vošahlík jasně.

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články