Ve čtvrtek od 21:00 o postup s Unionem | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 21:00 o postup s Unionem

Ve čtvrtek večer čeká sešívané poslední utkání skupiny E Evropské konferenční ligy s Unionem Berlín. Zápas vyhlíží trenér Jindřich Trpišovský a brankář Aleš Mandous.

Slávisté budou v Berlíně útočit na postup ze základní skupiny Evropské konferenční ligy. Před posledním kolem hájí před domácím Unionem náskok jednoho bodu. „Těšíme se hodně, víme, že to je velký zápas. Hrajeme s bundesligovým týmem na jeho půdě. Je to rozhodující zápas o postup, je to zápas podzimu. Myslím, že každý zápas je důležitý a teď na podzim jich bylo hodně důležitých. Je to poslední zápas ve skupině, rozhoduje o postupu,“ říká hlavní trenér Jindřich Trpišovský.

„Těším se moc, je to souboj o postup ze skupiny, takže se pro mě jedná o největší zápas,“ souhlasí brankář Aleš Mandous.

Unionu patří v Bundeslize aktuálně šestá příčka. První vzájemná konfrontace skončila v Edenu 3:1. Soupeře srazili v závěru góly Kuchta a Schranz. „Union teď odehrál skvělý zápas s Lipskem, které porazili jednoznačně po skvělém výkonu. V té době byli čtvrtí v Bundeslize, teď mají za sebou velice dobré výsledky. V Evropě se postupem času zlepšovali, v létě tam došlo k příchodům a odchodům a mužstvo si trochu sedalo, takže byla výhoda, že jsme je chytli v prvním zápase doma. Teď je to rozdíl dva měsíce a ten tým je takový ustálenější. Vrátili se jim do sestavy někteří hráči, momentálně jsou kompletní a řekl bych, že do útočné fáze jsou aktuálně nebezpečnější a sehranější než v prvním utkání,“ myslí si trenér Trpišovský.

„Vybavuju si to jako těžký zápas, i když jsme hráli dlouho proti deseti. Union ukázal svou kvalitu a budeme si muset dávat pozor na jejich útočníky, kteří jsou velmi kvalitní, ale i v záloze mají hodně kvalitní hráče, takže si musíme dát pozor na celý tým,“ říká Mandous.

Mezi největší ofenzivní hrozby berlínského týmu patří Taiwo Awoniyi. Nigerijský útočník je s devíti zásahy čtvrtým nejlepším střelcem Bundesligy. „Je to urostlý útočník, který dobře kryje balon a je hodně nebezpečný, takže si na něj kluci v obraně budou muset dát velký pozor. Dobře ho doplňuje Kruse. Je to kvalitní soupeř a proto jsou tam, kde jsou v Bundeslize,“ dodává Aleš Mandous.

Kvůli žlutým kartám budou slávisté postrádat útočníka Jana Kuchtu. Radost trenérskému týmu ale dělá uzdravení Ondřeje Lingra a zlepšující se stav Alexe Baha. „Šance tam je, myslím si, že Ondra Lingr bude k dispozici určitě, u Alexe uvidíme po předzápasovém tréninku a čtvrtečním rozcvičení. U Alexe to je otazník, Ondra bude určitě k dispozici, což je pro nás hodně důležité, protože nám vypadli někteří hráči kvůli viróze, kteří vůbec neodcestovali, takže se modlíme, aby byli oba k dispozici a my byli schopní poskládat sestavu tak, jak potřebujeme a měli jsme i nějaké varianty do utkání,“ říká hlavní trenér.

Zápas začíná ve čtvrtek ve 21:00 a v přímém přenosu ho vysílá ČT Sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující do Berlína naleznete už teď na našich klubových kanálech. Preview si můžete poslechnout i ve formě podcastu na SpotifyApple PodcastGoogle Podcast.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články