Ve čtvrtek od 21:00 o postup s Unionem | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 21:00 o postup s Unionem

Ve čtvrtek večer čeká sešívané poslední utkání skupiny E Evropské konferenční ligy s Unionem Berlín. Zápas vyhlíží trenér Jindřich Trpišovský a brankář Aleš Mandous.

Slávisté budou v Berlíně útočit na postup ze základní skupiny Evropské konferenční ligy. Před posledním kolem hájí před domácím Unionem náskok jednoho bodu. „Těšíme se hodně, víme, že to je velký zápas. Hrajeme s bundesligovým týmem na jeho půdě. Je to rozhodující zápas o postup, je to zápas podzimu. Myslím, že každý zápas je důležitý a teď na podzim jich bylo hodně důležitých. Je to poslední zápas ve skupině, rozhoduje o postupu,“ říká hlavní trenér Jindřich Trpišovský.

„Těším se moc, je to souboj o postup ze skupiny, takže se pro mě jedná o největší zápas,“ souhlasí brankář Aleš Mandous.

Unionu patří v Bundeslize aktuálně šestá příčka. První vzájemná konfrontace skončila v Edenu 3:1. Soupeře srazili v závěru góly Kuchta a Schranz. „Union teď odehrál skvělý zápas s Lipskem, které porazili jednoznačně po skvělém výkonu. V té době byli čtvrtí v Bundeslize, teď mají za sebou velice dobré výsledky. V Evropě se postupem času zlepšovali, v létě tam došlo k příchodům a odchodům a mužstvo si trochu sedalo, takže byla výhoda, že jsme je chytli v prvním zápase doma. Teď je to rozdíl dva měsíce a ten tým je takový ustálenější. Vrátili se jim do sestavy někteří hráči, momentálně jsou kompletní a řekl bych, že do útočné fáze jsou aktuálně nebezpečnější a sehranější než v prvním utkání,“ myslí si trenér Trpišovský.

„Vybavuju si to jako těžký zápas, i když jsme hráli dlouho proti deseti. Union ukázal svou kvalitu a budeme si muset dávat pozor na jejich útočníky, kteří jsou velmi kvalitní, ale i v záloze mají hodně kvalitní hráče, takže si musíme dát pozor na celý tým,“ říká Mandous.

Mezi největší ofenzivní hrozby berlínského týmu patří Taiwo Awoniyi. Nigerijský útočník je s devíti zásahy čtvrtým nejlepším střelcem Bundesligy. „Je to urostlý útočník, který dobře kryje balon a je hodně nebezpečný, takže si na něj kluci v obraně budou muset dát velký pozor. Dobře ho doplňuje Kruse. Je to kvalitní soupeř a proto jsou tam, kde jsou v Bundeslize,“ dodává Aleš Mandous.

Kvůli žlutým kartám budou slávisté postrádat útočníka Jana Kuchtu. Radost trenérskému týmu ale dělá uzdravení Ondřeje Lingra a zlepšující se stav Alexe Baha. „Šance tam je, myslím si, že Ondra Lingr bude k dispozici určitě, u Alexe uvidíme po předzápasovém tréninku a čtvrtečním rozcvičení. U Alexe to je otazník, Ondra bude určitě k dispozici, což je pro nás hodně důležité, protože nám vypadli někteří hráči kvůli viróze, kteří vůbec neodcestovali, takže se modlíme, aby byli oba k dispozici a my byli schopní poskládat sestavu tak, jak potřebujeme a měli jsme i nějaké varianty do utkání,“ říká hlavní trenér.

Zápas začíná ve čtvrtek ve 21:00 a v přímém přenosu ho vysílá ČT Sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující do Berlína naleznete už teď na našich klubových kanálech. Preview si můžete poslechnout i ve formě podcastu na SpotifyApple PodcastGoogle Podcast.

Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články