Směr Gibraltar. Slávisté cestují na úvodní zápas sezony | SK Slavia Praha
Více

Směr Gibraltar. Slávisté cestují na úvodní zápas sezony

V úterý odpoledne slávisté odletí do španělské Malagy, odkud se přesunou na Gibraltar, kde je ve čtvrtek čeká úvodní zápas 2. předkola Evropské konferenční ligy. O souboji se St Joseph’s FC hovořili před odletem asistent trenéra Zdeněk Houštecký a obránce David Jurásek.

„Je to začátek sezony, kluci se po přípravě vždycky na mistrovský zápas těší, stejně jako všichni. Bude to specifické, je to první kolo evropského poháru s méně známým soupeřem. Těšíme se, musíme vyhrát,“ říká Zdeněk Houštecký.

„Konečně to vypukne. Doufám, že jsme dobře nachystaní. Příprava byla dlouhá, snad prodáme to, co jsme natrénovali,“ přeje si David Jurásek, kterého čeká první evropský zápas v kariéře.

St Joseph’s v minulé sezoně skončil na třetím místě tabulky, přes první předkolo kvalifikace evropských pohárů klub přešel vůbec poprvé v historii, severoirské Larne vyřadil díky vítězství 1:0 na soupeřově hřišti. Victoria Stadium, kde se ve čtvrtek bude hrát, má kapacitu 5000 diváků a povrch tvoří umělý trávník.

„Když jsme viděli video, které připravil Jarda Köstl, tak oni jsou na tom technicky slušně. Soupeři byli vyrovnaní, budeme určitě hrát do plné obrany, kterou budou mít zajištěnou. Pro nás je tam nezvyklá umělá tráva, takže uvidíme až na místě. Ale tenhle zápas je povinnost zvládnout a dostat se dál,“ má jasno Houštecký.

„Na umělce jsem vyrostl, snad si ještě něco pamatuju. Teď už se samozřejmě hraje spíš na klasické trávě, ale věřím, že to zvládneme. Každopádně to bude změna,“ je si vědom Jurásek.

Na soupisce pro oba zápasy 2. předkola Evropské konferenční ligy chybí stálice Petr Ševčík a Stanislav Tecl. „Vždycky se to odvíjí od momentální formy hráčů. Je to jen na tenhle dvojzápas, když postoupíme, čeká nás Panathinaikos. Tam budeme soupisku tvořit znovu. Teď jsme na soupisku dali Tarase Kačarabu i Kubu Hromadu, kteří mají trest, aby se jim vymazali zápasy, které musí stát. A pak se kvůli tomu nevešli na soupisku další hráči. Ale vždycky je to podle formy. Konkurence je tu obrovská,“ uzavírá Houštecký.

Úvodní zápas 2. předkola UECL začíná ve čtvrtek v 19:00, odveta je na programu za týden ve Fortuna Areně.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články