V neděli od 18:00 v Edenu proti Baníku Ostrava | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 18:00 v Edenu proti Baníku Ostrava

Sešívané čeká v neděli od 18:00 ligové utkání v Edenu proti Baníku Ostrava. Zápas vyhlíží trenér Jindřich Trpišovský a Matěj Jurásek.

Slávisté vyhlíží poslední domácí zápas podzimní části. V utkání věnovanému oslavě 130 let klubu přivítají v neděli od 18:00 Baník Ostrava. „Musíme podat co nejlepší výkon. Čeká nás zápas se soupeřem, který je vždycky fyzicky dobře vybavený. Má vysoké hráče, je silný ve standardkách. Musíme hrát dobře v obraně, být pevní v soubojích a efektivní v ofenzivě. Podat takový kompaktní výkon,“ říká hlavní trenér Jindřich Trpišovský.

Baníku náleží v tabulce devátá příčka. Pod novým trenérem Pavlem Hapalem získal v lize šest bodů z devíti možných a postoupil do osmifinále MOL Cupu. „Změna trenéra jim určitě prospěla. Vyhráli myslím dva zápasy ze tří, ale Baník je vždycky nepříjemný. Myslím, že to bude těžké. Ještě jsem proti nim nehrál, ale s Karvinou jsem proti nim nenastoupil, takže úplně nevím, co od toho čekat,“ říká záložník Matěj Jurásek.

Sešívaní touží rozloučit se s Edenem a fanoušky vítězně a odčinit čtvrteční remízu se Sivassporem. V tabulce Evropské konferenční ligy skončili třetí a do jarní fáze se neprobojovali. „Dalo mi to strašně moc. Ten první zápas se mi moc nepovedl, ale naopak ten domácí si myslím, že se mi povedl, takže si myslím, že mi to dalo opravdu moc,“ říká Jurásek.

V utkání se Sivassporem střídali kvůli zranění o půli Lukáš Masopust a Aiham Ousou. Nad jejich startem v neděli visí otazník. „Oba podstoupí vyšetření na magnetické rezonanci. U Masa jde o tříslo, když podklouzl a bolí ho to. Aiham má oteklý kotník po situaci ke konci poločasu. Zatím to vypadá, že u jednoho je start vyloučení, u druhého je to na neděli tak padesát na padesát,“ odhaduje trenér Trpišovský.

Zápas proti Baníku začíná v neděli v 18:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Slávisti, přijďte nás podpořit a užít si speciální zápasový program k oslavě 130 let Slavie.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články