Setkání kapitánů před duelem s Plzní | SK Slavia Praha
Více

Setkání kapitánů před duelem s Plzní

Sobotní souboj Slavie Praha a Viktorie Plzeň je bezesporu ligovým šlágrem, v němž na sebe narazí dva nejúspěšnější české kluby posledních let, které výrazně přispěly ke klubovému koeficientu a jejichž hráči rovněž společně reprezentovali v národním dresu.

Tento duel by měl být pro fanoušky obou klubů fotbalovým svátkem a měl by se obejít bez zbytečných vášní a nenávistné atmosféry, které jsme v posledních střetnutích registrovali. Na tom se shodli nejvyšší představitelé obou klubů a rozhodli se společnými kroky přispět ke zlepšení fotbalového prostředí. Jednou z prvních společných aktivit obou klubů je právě dnes společné setkání kapitánů obou týmů – Tomáše Holeše a Lukáše Hejdy.

„Chceme jako Slavia usilovat o to, aby fotbal byl nejsledovanější, nejrespektovanější a nejpopulárnější český sport. Musíme být schopni sebereflexe a pozitivně měnit fotbalovou kulturu. Nenávist v jakékoliv podobě do fotbalu nepatří. Hodnoty fair play, vzájemného respektu a úcty k soupeři jsou pro nás trvalou výzvou a povinností stanovenou zakladateli klubu. Vážím si dohody s vedením Viktorie Plzeň. 'Bojovat do krve' chceme jen na fotbalovém trávníku. Společně jsme se také dohodli, že zápas věnujeme nadaci Donor. Věřím, že v tomto snažení získáme podporu fanoušků obou našich klubů,“ řekl Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva Slavia Praha.

„Jsem rád, že došlo k jednoznačné shodě a součinnosti obou klubů. Chceme dát společně jasný signál, že si přejeme, aby se boj odehrál čistě jen na fotbalovém trávníku, což k takovému zápasu jednoznačně patří, a naopak na tribunách a mezi fanoušky panovala dobrá atmosféra bez zbytečných excesů. Jsem si jistý, že tento krok dvou nejúspěšnějších klubů posledních let je jasným poselstvím a mělo by přispět i do budoucna ke kultivaci celého fotbalového prostředí. Tento apel a výzvu budeme komunikovat i směrem k našim příznivcům a věřím, že nás čeká zajímavý zápas ve skvělé atmosféře,“ řekl generální ředitel Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

„Zápas vnímám jako velmi prestižní. Věřím, že oba fanouškovské tábory vytvoří na stadionu skvělou atmosféru a budou svůj tým podporovat od první do poslední minuty a přeji si, aby se na tribunách vše odehrálo v maximální rovině fair play. My samozřejmě uděláme na hřišti maximum pro vítězství,“ říká kapitán Viktorie Lukáš Hejda.

Podobná slova volí před zápasem i jeho protějšek Tomáš Holeš.

„Na zápas se moc těšíme. První s druhým v tabulce. Věřím, že tomu bude odpovídat i utkání. Těšíme se na jedinečnou atmosféru vyprodaného stadionu a věřím, že i vítěznou náladu po utkání,“ pravil kapitán Slavie.

Středeční setkání kapitánů není jedinou společnou akcí. Před samotným zápasem zamíří Jaroslav Tvrdík a Adolf Šádek v doprovodu hráče a hráčky z řad profesionálního a mládežnického fotbalu obou klubů do Fakultní nemocnice v Motole na podporu organizace DONOR. Společně pak přímo před utkáním předají kapitáni šek na 200 000 Kč.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články