PREVIEW: Trpišovský a Tecl před Plzní | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Trpišovský a Tecl před Plzní

Šlágr 23. kola FORTUNA:LIGY se blíží. O sobotním domácím utkání s Plzní promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, útočník Stanislav Tecl odpovídal na dotazy fanoušků.

Souboj Slavie s Plzní, prvních dvou týmů tabulky, uvidí v sobotu od 18:00 vyprodaný Eden.

„Všichni se vždycky těšíme na ty nejdůležitější zápasy, kdy je vyprodáno, kdy je plný stadion. Věříme, že předvedeme dobrý výkon, nadchneme fanoušky a půjdeme si za tím, co chceme,“ pevně věří trenér Jindřich Trpišovský.

Na pravidelné dotazy fanoušků odpovídal Stanislav Tecl, který se Slavií získal čtyři mistrovské tituly, za Viktorii přidal další dva.

„Můj nejlepší gól byl ten z derby,“ odpovídal na jeden z dotazů fanoušků desetigólový střelec.

Slávisté půjdou do utkání posílení výjimečnou bilancí z domácích utkání v letošní sezoně. V domácí soutěži dokázali v Edenu dovést do vítězného konce všech jedenáct duelů.

„Domácí bilance je skvělá, tým si doma věří, pomáhají mu fanoušci, ta energie žene tým dopředu. Chceme navázat na dobré domácí výkony,“ říká trenér sešívaných.

Plzeň v jarní části sezony z šesti utkání získala deset bodů. Nejlepším střelcem soupeře je jedenáctigólový Roman Květ.

„Plzeň je komplexní tým. Jsou hodně silní v soubojích, ve vzduchu i ve standardkách. Využívají typologii Chorého. Je to vyspělý tým se zkušenými hráči, jsou dlouho pohromadě. Bude to o tom najít skulinky, kdy bychom mohli mít převahu a eliminovat soupeře,“ zná silné stránky soupeře Jindřich Trpišovský.

Trenérský tým Slavie těší zlepšující se zdravotní stav Lukáše Masopusta s Jakubem Hromadou. První jmenovaný se představil v pondělním derby rezervních týmů, druhý je v plném tréninku.

„Kuba Hromada už se celý týden připravuje s týmem, chyběl nám hodně. Lukáš Masopust má za sebou těžké období, měl dvoje antibiotika, nemoc se mu vrátila. Jeho návrat byl hodně komplikovaný. Jsme rádi, že trénuje s týmem a je použitelný na část utkání,“ uzavírá trenér Jindřich Trpišovský.

Zápas proti Plzni začíná v sobotu v 18:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport.

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články