Slavia i Plzeň budou hrát a běhat pro Paraple | SK Slavia Praha
Více

Slavia i Plzeň budou hrát a běhat pro Paraple

Stejně jako předchozí vzájemný zápas, i ten sobotní mezi Slavií a Viktorií bude mít charitativní podtext. Oba kluby se domluvily, že tentokrát společně podpoří Centrum Paraple a jejich akci Pohybem pro Paraple.

Slávisté i jejich soupeř doufají opět v co nejlepší atmosféru na stadionu, na které se budou podílet oba fanouškovské tábory. Přidejte se!

Oba kluby přihlásí své hráče do akce Pohybem pro paraple. Cíl je jednoduchý – posbírat co nejvíce naběhaných kilometrů a přispět tak na dobrou věc, z níž bude Centrum Paraple zajišťovat služby lidem, kteří ochrnuli vinou nemoci či úrazu.

„Dál platí, že máme společnou vůli český fotbal reformovat a posunovat směrem dopředu. Posunout atmosféru na českých stadionech směrem, který bychom si všichni přáli. Prostě fotbal = rodinný sport a současně nejpopulárnější sport. V posledním vzájemném utkání s Plzní se to povedlo, proběhl v duchu fair play, navíc ve skvělé kulise. Vážím si, že v naší společné aktivitě pokračujeme, že v sobotu pomůžeme Centru Paraple,“ říká předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

„Myslím, že mohu mluvit za celou kabinu. Když můžeme, pomůžeme! Vážím si toho, že jsem součástí klubu, který na každém domácím utkání hledá cestu, jak pomoci potřebným. Skrz naběhané kilometry patříme k nejlepším týmům v lize, což budeme chtít ukázat i v sobotu. Snad z toho budou mít zástupci Paraple radost,“ přeje si kapitán týmu Tomáš Holeš.

„Už minulý vzájemný zápas ukázal, že se i velcí rivalové dokáží spojit a pomoci dobré věci. Zároveň jsem byl rád, že se utkání odehrálo v duchu fair play a pravý boj se odehrával pouze na hřišti, nikoli mezi tábory fanoušků jako tomu bylo v minulosti. Věřím, že tomu tak bude i nyní v sobotu, a jsem rád, že jsme se opět dokázali domluvit na společné podpoře projektu, který si určitě zaslouží velkou pozornost,“ říká generální ředitel Viktorie Adolf Šádek.

„Do projektu zaregistrujeme všechny hráče, kteří budou nominováni k zápasu plus přidáváme stejně jako Slavia i naši rezervu a A tým žen,“ dodává Adolf Šádek. „Jsme rádi, že se jako tým můžeme takto zapojit do dobročinné akce a pomoci. A zároveň je to zajímavá výzva, abychom třeba naběhali více kilometrů než domácí,“ říká s úsměvem záložník Viktorie Lukáš Kalvach.

Sledovat tedy budeme, kolik toho oba týmy v sobotu na trávníku naběhají a přidat se k této aktivitě mohou i všichni ostatní fanoušci. Na výběr je kromě běhu i jízda na kole, chůze či kolečkové brusle a startovné do akce je 199 Kč. Kompletní informace naleznete ZDE.

Stejně jako při předchozím duelu, který se nesl v duchu podpory nadace DONOR a nejvyšší představitelé Slavie i Viktorie před ním navštívili společně Transplantační jednotku dětské hematologie a onkologie v pražském Motole, i tentokrát je cílem pomoci dobré věci a zároveň vyzvat fanoušky obou klubů, aby přispěli ke skvělé atmosféře na stadionu a vyvarovali se jakýchkoli excesů v hledišti i mimo něj.

„Vzájemný zápas má být oslavou fotbalu a jedním z vrcholů ligy, nikoli důvodem, proč se uchylovat k nadávkám. Užijte si fotbal a přispějte k dobré atmosféře,“ vyzývají fanoušky Slavia i Viktorka.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články