Preview: Köstl a Schranz před Olomoucí | SK Slavia Praha
Více

Preview: Köstl a Schranz před Olomoucí

Poslední výjezd sezony je tu! Sešívaní od 19:00 odehrají v Olomouci duel proti tamní Sigmě. Před zápasem promluvili asistent trenéra Jaroslav Köstl a Ivan Schranz.

Na slávisty čeká poslední venkovní duel v sezoně. Tři dny po vítězství nad Viktorií Plzeň se představí v Olomouci.

„Je to hodně v rychlém běhu, v sobotu jsme hráli s Plzní, v neděli byl rozdělený trénink podle toho, kdo nastoupil na delší časový úsek a v podnělí jsme se sešli a vyrazili směr Olomouc,“ říká asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Olomouci patří v tabulce Skupiny o titul šestá příčka, naposledy svěřenci Václava Jílka remizovali 2:2 na Slovácku.

„Tým má svoji tvář, trenéři tam odvádí skvělou práci. Mají silnou střední generaci, začínají tam nastupovat mladí. Přišli o šanci hrát o čtvrté místo, takže to možná víc protočí. Hraje se tam pohledný fotbal, protože oba týmy se snaží hrát fotbal,“ vysvětluje asistent trenéra.

Ivan Schranz si proti soupeři z Hané drží výbornou bilanci. V lize proti Sigmě odehrál celkem devět utkání pro šest branek a jednou asistenci.

„Ani jsem nevěděl, že jsem jim dal tolik gólů, ale vím, že na jejich stadionu jsem odehrál dobré zápasy a dal nějaké góly. Hlavní je ale získat tři body,“ doufá Ivan Schranz.

Pro zachování teoretické naděje na mistrovský titul potřebují sešívaní bezpodmínečně zvítězit jak proti Olomouci, tak v sobotu doma se Slováckem.

„Na kluky nemusíme tlačit, oni ví, za jaký tým hrají. Pro nás je v uvozovkách povinnost získat šest bodů a uvidíme, na co to bude stačit. Je to těžké, ale chceme hrát hezký fotbal a vítězit pro fanoušky. Proto ten fotbal děláme,“

Asistent hlavního trenéra promluvil před úterním utkáním o zdravotním stavu kádru.

„Máme radost, že po delší době naskočili někteří hráči. Zafeiris i Ševčík nemohli v derby naskočit na delší časový úsek. Otazník je Ogbu, který má problém s přitahovačem. Ze zápasu s Plzní jeden hráč nebude a jeden onemocněl, ale kádr je dostatečně široký, abychom to zvládli,“ uzavírá Jaroslav Köstl.

Zápas proti Olomouci začíná v úterý v 19:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující na Hanou naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce!

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články