Přes výhru v Olomouci konec nadějí na titul | SK Slavia Praha
Více

Přes výhru v Olomouci konec nadějí na titul

2:3
(2:2)
N4, 23. 5. 2023, Andrův stadion
N4, 23. 5. 2023, Andrův stadion
SK Sigma Olomouc - SK Slavia Praha
Slávisté ve 4. kole nadstavby dokázali zvrátit nepříznivý chod zápasu a Sigmu porazili 3:2. Ani obrat po brankách Jurečky a Lingra však boj o titul nezdramatizoval. Sešívaní končí druzí.

Slavia do čtvrtého kola nadstavby vstoupila oproti sobotnímu zápasu s Plzní se třemi změnami v sestavě. Do obranné řady se vrátil Aiham Ousou, útok od prvních minut podporoval Mick van Buren a poprvé od aprílového duelu proti Sigmě se do základní jedenáctky vrátil Jakub Hromada.

Úvod utkání se svěřencům Jindřicha Trpišovského vůbec nepovedl. Hned ve 2. minutě skončila Chvátalova střela po těči Igoha Ogbua za zády bezmocného Ondřeje Koláře – 0:1.

Slávisté měli o několik chvil později příležitost rohového kopu, brankář Macík ale mohl zůstat klidný, zakončení Tomáše Holeše letělo nad. Naopak na druhé straně opět zahrozili hráči Sigmy – konkrétně Zifčák, který si v 6. minutě našel dlouhý nákop za obranu a po zaváhání Tomáše Holeše navýšil vedení Hanáků – 0:2.

Ve 20. minutě se sešívaní dostali do hry dvěma povedenými akcemi. Mick van Buren po individuálním průniku hledal ve vápně nabíhajícího Davida Juráska, u míče byl ale první brankář Macík. Napodruhé si centr z levé strany našel hrdina posledních kol Václav Jurečka, který svým 15. gólem v sezóně vrátil Slavii zpět do hry – 1:2! Jurečka se touto brankou dotáhl na dělené druhé místo střelecké tabulky.

Slávisté po úvodní půlhodině začali přebírat otěže utkání. Ve 35. minutě našel Oscar skvělým pasem mezi obránci opět Václava Jurečku, který obstřelil Macíka a svou druhou brankou večera srovnal chod zápasu – 2:2!

Ve 150. ligovém utkání kariéry se těsně před poločasem dostal k brankové příležitosti Petr Ševčík. Jeho razantní střelu uvnitř šestnáctky ale zablokovala obrana Hanáků, a do šaten tak týmy odcházely smírně.

Do druhého dějství nezasáhli Jakub Hromada a Mick van Buren, které nahradili Christos Zafeiris s Ondřejem Lingrem. Ze hry odešel také Tomáš Holeš, místo něhož nastoupil Lukáš Provod, a připsal si tak 100. soutěžní start v sešívaném dresu.

Krátce po startu druhé půle předvedl skvělý zákrok Ondřej Kolář, který střelu unikajícího Chytila ztlumil ve své náruči. V 58. minutě vybojoval rohový kop Aiham Ousou, k výraznějšímu ohrožení branky Sigmy ale nedošlo.

Slavia soupeře tlačila, aktivita v útočné třetině hřiště vyústila v 67. minutě, kdy Oscar centrem z levé strany hřiště našel skvěle nabíhajícího Ondřeje Lingra, který hlavou poslal slávisty poprvé v utkání do vedení – 3:2!

Od 78. minuty hrál soupeř v oslabení, po druhé žluté kartě opustil hřiště Ventúra.

Do velké příležitosti se dostal v 86. minutě olomoucký Vodháněl, jeho střelu z kraje malého vápna vyrazil Ondřej Kolář skvělým zákrokem na roh.

Jindřich Trpišovský si v 89. minutě připravil závěrečná dvě střídání. Davida Douděru na hřišti nahradil Peter Olayinka, který se do zápasu podíval poprvé od posledního kola základní části. Posledním střídajícím hráčem se stal Ivan Schranz, který vystřídal Oscara.

Nic dalšího už se v utkání nestalo, a slávisté si tak odvezli z Androva stadionu tři body, které ale na titul nestačily. Poslední utkání odehrají sešívaní v sobotu 27. 5. na domácí půdě proti Slovácku. Výkop je plánován na 16:00.


2:3

Sestavy

SK Sigma Olomouc

Macík – Vraštil, Beneš, Pokorný (85. Zorvan) – Chvátal, Ventúra, Breite, Pospíšil (56. Fortelný), Zmrzlý (72. Vodháněl)– Chytil (56. Kramář), Zifčák (46. Navrátil)

SK Slavia Praha

Kolář – Ousou, Ogbu, Holeš (46. Provod) – Douděra (90. Olayinka), Hromada (46. Zafeiris), Ševčík, Dorley (90. Schranz), Jurásek – van Buren (46. Lingr), Jurečka

Detaily utkání

Branky
2. Chvátal, 6. Zifčák – 21. Jurečka, 35. Jurečka, 67. Lingr
Diváci
8166
Žluté karty
Zifčák, Ventúra
Červené karty
78. Ventúra
Rozhodčí
Orel – Váňa, Hádek

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články