Preview: Trpišovský a Jurečka před Slováckem | SK Slavia Praha
Více

Preview: Trpišovský a Jurečka před Slováckem

Slávisty čeká poslední zápas sezony, v sobotu od 16:00 přivítají v Edenu Slovácko. Loučit se bude Peter Olayinka. Utkání vyhlíží hlavní trenér Jindřich Trpišovský a ve skvělé formě hrající Václav Jurečka.

Za stříbrným ligovým ročníkem udělat vítěznou tečku a poděkovat tak skvělým fanouškům. Tak zní hlavní motivace sešívaných na sobotní střetnutí.

„Chtěl bych, abychom se rozloučili tak, jak jsme se v Edenu prezentovali celou sezonu. Ofenzivní hrou, atraktivním fotbalem, dobrým pohybem. Abychom hráli s chutí. Chci, abychom lidem, kteří nás přijdou podpořit, nabídli skvělou podívanou a samozřejmě vítězství," přeje si Jindřich Trpišovský.

„Povinnost nám velí získat tři body, důstojně se rozloučit s ročníkem, který jsme všichni doufali, že bude ještě úspěšnější. Trofej máme jen jednu, mrzí nás to. Naši fanoušci si ale zaslouží za úžasnou podporu ještě jednu výhru," dodává Václav Jurečka, který v posledních čtyřech střetnutích nastřílel osm branek. Naposledy dvěma zásahy zavelel k obratu v Olomouci.

Derniéru v sešívaném dresu prožije v sobotu Peter Olayinka. Ikonický záložník získal se Slavií sedm trofejí, stal se nejlepším klubovým střelcem v evropských pohárech v novodobé historii. Stal se legendou.

„Vzpomínek na něj mám strašně moc, už jeho příchod byl náročný, dostat ho do Edenu byla nákladná záležitost. Ale je bez debat, že všechno dokázal splatit. První, co mě napadne ve spojení s Oliem, je branka proti Interu, náš první gól v Lize mistrů. Pak Leverkusen, gól zlomeným nosem, typický válečník. Byl jedinečný, krásně to ilustruje, že už několik let hledáme na jeho pozici alternativu. Pro mě navždy zůstane synonymem týmovosti, vždycky měl správné nastavení, které od hráčů ve Slavii vyžadujeme. Čím těžší zápas jsme hráli, tím byl lepší. Neuvěřitelně komplexní hráč, skvělý člověk," smeká šéf sešívané střídačky.

Slovácku patří ve Skupině o titul aktuálně páté místo, dál ale zůstává ve hře o čtvrtou příčku zajišťující evropské poháry.

„Je trošku symbolické, že to uzavřeme zrovna proti mému bývalému klubu. Přijde se podívat spousta mých známých, rodina. Budu je chtít porazit, chci ukončit sezonu vítězně," uzavírá Jurečka.

Zápas proti Slovácku začíná v sobotu v 16:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace nejen o koupi vstupenek a bohatém doprovodném programu naleznete na našich klubových kanálech.

Slávisti, přijďte do Edenu poděkovat hráčům a rozloučit se s ligovou sezonou. Těšíme se na vás!

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články