PREVIEW: Jurečka a Trpišovský před Pardubicemi | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Jurečka a Trpišovský před Pardubicemi

Před sobotním návratem na ligové trávníky promluvili o střetnutí s domácími Pardubicemi hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal Václav Jurečka.

Po reprezentační přestávce čeká na slávisty další ligový souboj. V sobotu od 18:00 se představí na půdě Pardubic. Východočechům patří v tabulce dvanácté místo, sedm odehraných kol přetavili v zisk sedmi bodů.

„Hrají podobně jako minulou sezonu. V týmu zůstal stejný trenér, změny nastaly převážně v defenzivní linii. I tak si ale myslím, že nás čeká obdobné utkání jako vloni," říká hlavní trenér Jindřich Trpišovský.

Během reprezentační pauzy Jindřich Trpišovský i jeho kolegové bedlivě sledovali výkony slávistů v národních týmech. „Líbil se mi hlavně výkon kluků ve slovenském nároďáku, zejména Ivan Schranz byl proti Portugalsku hodně vidět. Z Čechů mě zaujaly výkony Mojmíra Chytila s Václavem Jurečkou. Jsem rád, že se Venca střelecky chytil, snad si formu přenese i do ligy. Vyzdvihnout musím i Tomáše Holeše s Lukášem Provodem a Lukášem Masopustem. Pro nás je hlavně důležité, že se nikdo nezranil. Teď to hlavně musíme sladit, každý měl trošku jiný program, Oscara ještě navíc čeká náročná cesta zpět."

Do tréninkového procesu už se zapojila nejnovější posila sešívaných. Dvaadvacetiletý rumunský krajní obránce Andres Dumitrescu. „Už je s námi přes týden a zatím splňuje všechny parametry hráče, kterého jsme hledali na levou stranu. Typologicky není úplně stejný jako David Jurásek, hraje ale ve velkém tempu, má skvělou levačku i centry," chválí šéf sešívané střídačky, který promluvil před sobotním zápasem také o zdravotním stavu kádru.

„Pravděpodobně nebude moct nastoupit Jakub Hromada, který má nějaký zánět v noze. Všichni ostatní by měli být po zdravotní stránce připravení, roli bude hrát jen jejich vytížení v předchozích dnech."

Zápas proti Pardubicím začíná v sobotu v 18:00, přímý přenos nabídne O2 TV Sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující na utkání naleznete na našich klubových kanálech.

Slávisti, držte nám palce!

Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články