Krásný zápas i atmosféra. Za start jsem rád | SK Slavia Praha
Více

Krásný zápas i atmosféra. Za start jsem rád

Stanislav Tecl oblékl v pohárovém utkání v Kroměříži kapitánskou pásku a asistencí přispěl k dvougólové výhře sešívaných. Po utkání se setkal s novináři a odpovídal na otázky ohledně vlastní motivace i současné role v A-týmu.

„Byl to pěkný zápas v krásné atmosféře. Oproti derby to byl takový balzám na duši,“ říká po utkání v Kroměříži kapitán sešívaných Stanislav Tecl.

Bylo možná až nezvyklé, že se v některých momentech fanouškovské tábory spojily a vyvolávaly stejné chorály.
„Jak říkám, byla to pěkná oslava fotbalu.“

Bylo vidět, že jste k utkání přistoupili na plno. Šli jste do utkání připravení, i když jste hráli s nováčkem druhé ligy?
„Přesně tak, šanci dostali hráči, kteří dlouho nehráli, proto jsme měli velkou motivaci se ukázat. Dá se říct, že i takový zápas může přispět v boji o místo v základní sestavě nebo i na lavičce. Z mého pohledu o tom, že by někdo něco vypustil, nemůže být ani řeč.“

Po delší době jste zaznamenal start za A-tým, jak se cítíte?
„Byl jsem dlouho mimo, trénoval jsem necelé dva týdny a měl jsem toho popravdě plné kecky.“

Hrál jste na pomyslné desítce, asistoval jste na branku Mojmíru Chytilovi…
„Zahrál jsem si, jsem rád. Pro radost se fotbal dělá, člověk to dělá proto, aby si zahrál.“

Lehce jste nakousl derby. Děláte za ním tímto utkáním tlustou čáru?
„Myslím, že ano. Je třeba se z něj poučit, říci si, co se stalo špatně a co dobře. Nesmí se to opakovat.“

Nepletli jste si se soupeřem dresy, když do utkání nastoupil takřka v totožné sadě, jako je vaše domácí?
„Možná to tak někdy vypadalo (smích). Je to nezvyk, když proti vám hrají hráči ve vašich dresech. Samozřejmě ale víme, že existují kluby se stejným jménem, ať to jsou Karlovy Vary nebo právě Kroměříž.“

Jaká je vaše současná role v týmu a co vás trápilo na startu sezony?
„Je to o tom, jak budu vypadat na hřišti. Pokud si zasloužím to, abych hrál, tak hrát budu, pokud ne, tak hrát nebudu. Nejprve jsem měl problém se stehnem, později jsem byl hrát za B-tým na Admiře, kde jsem si přivodil zranění lýtka. Blbě se mi to spojilo a trvalo to dlouho.“

Aktuálně

Třetí derby remíza? Problém a důvod, proč ztrácíme

11. 5. 2024
Tomáš Holeš přišel zodpovědět dotazy novinářů po bezbrankovém 311. derby na Letné. „Jednoznačně rozhodlo neproměňování šancí,“ mrzelo reprezentačního obránce.

O výkonu brankářů, Zimovi i stále čtyřbodové ztrátě

11. 5. 2024
Jindřich Trpišovský s novináři rozebral 311. derby, ve kterém branka nepadla. Hlavní trenér hovořil o výkonech obou brankářů, dlouhé hře v početní výhodě, která ale gól nepřinesla, i vyhlídkách pro zbývající tři kola nadstavby.

Čisté konto? Radši bych tři body. Gól byl blízko i daleko

11. 5. 2024
Jindřich Staněk se v 311. derby blýskl několika skvělými zákroky a ani ve druhém zápase na Letné v dresu Slavie neinkasoval. Po nerozhodném utkání však radost neměl, ztráta na čelo zůstala čtyřbodová a gólový účet prázdný.

Další články