Z Kroměříže s postupem. Trefili se Jurásek a Chytil | SK Slavia Praha
Více

Z Kroměříže s postupem. Trefili se Jurásek a Chytil

0:2
(0:1)
3. kolo, 27. 9. 2023, Stadion Jožky Silného
3. kolo, 27. 9. 2023, Stadion Jožky Silného
SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha
Sešívaní si ve třetím kole MOL Cupu poradili s Hanáckou Slavií Kroměříž, o vítězství 2:0 a postupu do dalších bojů rozhodly branky Matěje Juráska s Mojmírem Chytilem.

Slávisté nastoupili ke třetímu kolu domácího poháru s několika změnami v základní sestavě. První start v aktuální sezoně si připsali Taras Kačaraba se Stanislavem Teclem, který vedl mužstvo s kapitánskou páskou. Premiéru v základu si připsal nigerijský křídelník Boluwatife Ogungbayi.

Sešívání před zaplněným stánkem Jožky Silného začali aktivně, diváci však výraznější šanci v prvních deseti minutách neviděli, a to ani z přilehlého vršku za hlavní tribunou.

Fanoušky za brankou domácího brankáře pozdravil po přiklepnutí Boluwatifeho Ogungbayie Michal Tomič, skóre se po jeho dalekonosné střele neměnilo. Stejný hráč se po křižné přihrávce Conrada Wallema dostal do zakončení i o několik chvil později, ani hlavou ale mezi tři tyče nezamířil.

Těsně před koncem úvodní třetiny základního hracího času se slávisté probojovali do vápna Kroměříže, přízemní vybídku na osamoceného Ogungbayie na poslední chvíli zablokoval jeden z obránců domácích.

Ve 35. minutě už to vyšlo, Taras Kačaraba našel dlouhým pasem za obranu Matěje Juráska, který si potáhl míč a z úhlu trefil přesně na zadní tyč – 1:0! Další příležitosti první dějství nepřineslo, a do šaten tak šli slávisté s jednobrankovým vedením.

Zkraje druhé půle se po střele Matěje Juráska otřáslo za brankářem domácích břevno, od něhož se míč smolně odrazil zpět do pole.

Krásnou akcí se v 56. minutě blýskl Mojmír Chytil, který si šikovně stáhl míč přesně do běhu a zakončením na zadní tyč dal vzpomenout na úvodní branku zápasu – 2:0!

O chvíli později se do šance po nabídce Stanislava Tecla dostal Mick van Buren, novic na hřišti ale na brankáře přízemním pokusem nevyzrál. V 70. minutě se osamocený ve vápně ocitl Boluwatife Ogungbayi, ani on však svou příležitost neproměnil.

Na konci zápasu si svou premiéru v A-týmu Slavie odbyl záložník z Pobřeží Slonoviny Boris Koffi, který přihlížel poklidné dohrávce třetího kola MOL Cupu.

Nic dalšího už se tedy na Hané nestalo, výhru slávistů sledovalo na Stadionu Jožky Silného 4 197 diváků, a byl tak překonán klubový rekord v návštěvnosti. Příští utkání čeká svěřence Jindřicha Trpišovského v neděli, kdy odcestují k 10. kolu FORTUNA:LIGY do Teplic.

0:2

Sestavy

SK Hanácká Slavia Kroměříž

Gergela – Zavadil, Cupák, Houser, Matoušek (73. Tiahlo), Červenka (59. Dočkal), Stoklásek, Jeleček (59. Gonçalves), Jaroň (73. Charles), Vyhlíd, Chwaszcz (79. Fulnek)

SK Slavia Praha

Kolář – Tomič (89. Douděra), Vlček, Kačaraba, Dumitrescu – Masopust (89. Schranz), Tecl (80. Tijani), Wallem – Jurásek (89. Koffi), Chytil (59. van Buren), Boluwatife

Detaily utkání

Branky
- 35. Jurásek, 56. Chytil
Diváci
4197
Žluté karty
Jaroň, Gonçalves
Rozhodčí
Volek – Caletka, Hurych

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články