PREVIEW: van Buren a Köstl před zápasem v Liberci | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: van Buren a Köstl před zápasem v Liberci

O nedělním střetnutí 11. kola FORTUNA:LIGY na půdě Liberce promluvili v tradičním preview asistent trenéra Jaroslav Köstl a útočník Mick van Buren, který na severu Čech hostoval a v loňské sezoně na Stadionu U Nisy už v červenobílém dresu skóroval.

Tři dny po nejvyšší výhře ve skupině evropských pohárů se slávisté představí pod Ještědem, kde vyzvou Liberec. Slovanu patří v tabulce jedenácté místo, na ligové vítězství čeká od 19. srpna, kdy přehrál Pardubice.

„Liberec na tom v současné chvíli není úplně nejlépe, to asi všichni vidíme a vnímáme. Nicméně hrajeme venku, pro ně to bude obrovská motivace a cestu na stadion si najde spousta lidí. My se na druhou stranu potřebujeme vrátit na vítěznou vlnu a uděláme všechno proto, abychom pod Ještědem uspěli. Zápas bude hlavně o nás, o našem přístupu a nastavení směrem do utkání. Věřím, že to prokážeme v co možná nejlepší míře a zvítězíme,“ říká před duelem se Slovanem asistent trenéra Jaroslav Köstl

„Myslím, že čekají dva měsíce na vítězství. Na začátku sezony na tom byli lépe než nyní, ale následuje zápas, který pro ně může vše změnit. Musíme na to být připravení,“ dodává Mick van Buren, který v Liberci strávil půl roku na hostování.

Sešívaní se na Liberec naladili ve čtvrtek, když do sítě moldavského Sheriffu Tiraspol nastříleli šest branek. Po dvou kolech jsou tak ve vedení skupiny G o skóre před AS Řím.

„Večer proti Sheriffu byl pro nás všechny nezapomenutelný, odehráli jsme skvělý zápas a myslím, že velkou formu měli i fanoušci na tribunách, kteří nás hnali kupředu po celý zápas. Zaslouží si poděkování, na vítězství a výkonu mají nemalou část. Na nás je, abychom pokračovali i v lize, protože v Evropě se hraje trochu jiný fotbal. Potřebujeme si udržet dobré nastavení, abychom podobné výkony předváděli i v ligových duelech a věřím, že při tom nejbližším, který nás čeká v Liberci, to ukážeme. Dorazí velká část našich fanoušků, kteří s námi jezdí po celé republice. Moc se na zápas těšíme a věříme, že uspějeme,“ vzpomíná na první domácí utkání skupiny Evropské ligy Köstl.

„Večerní zápas byl z naší strany fantastický, šest vstřelených gólů pro nás bylo moc důležitých i vzhledem ke kritice vůči našim ofenzivním hráčům. Proti Sheriffu jsme se předvedli moc dobře, to musíme udržet a ukázat i v lize,“ doplňuje nizozemský útočník.

Mick van Buren v loňské sezoně na severu Čech proměnil penaltu, o dva body přišli sešívaní ve druhé nastavené minutě. Nizozemský střelec ale do historie nehledí.

„Na poslední rok nekoukáme, samozřejmě ale víme, že venkovní zápasy na severu jsou vždy náročné, ať už je to Jablonec nebo Liberec. Jsme připravení, venkovní zápasy musí být vítězné, před reprezentační pauzou je to o to důležitější,“ říká o posledním střetu se Slovanem útočník Slavie.

Jaroslav Köstl nastínil i rotaci hráčů, ke které po nadmíru vydařeném evropském utkání může v neděli dojít.

„Je to poslední zápas před reprezentační přestávkou, zdravotní stav mužstva je aktuálně velmi dobrý, nabízí se několik variant směrem k rotaci v sestavě. Budeme se ale snažit kostru nechat pohromadě, abychom do kádru tolik nesahali, utkání potřebujeme zvládnout a není čas na experimentování,“ promlouvá o zdravotním stavu hráčů A-týmu člen realizačního týmu sešívaných.

Zápas proti Liberci začíná v 18:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující na utkání naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce.

Aktuálně

B-tým s Kolářem v zádech porazil rezervu Táborska

17. 5. 2024
Slávistický B-tým v pátek 17. května ve 27. kole ČFL skupiny A vyzval rezervu Táborska. Sešívaní zvítězili 2:0, prosadil se Daniel Toula a Jan Trédl. Po sedmi měsících se mezi tři tyče vrátil Ondřej Kolář.

MATCHDAY Plzeň. Osky, usměj se!

17. 5. 2024
První výhra nad Viktorií Plzeň v tomto ligovém ročníku FORTUNA:LIGY byla bez bariér. Oscar Dorley svou dělovkou zpoza vápna překvapil spoluhráče, fanoušky i sám sebe. Kamery MATCHDAY byly u toho.

PREVIEW: Kerbr a Jurásek před Slováckem

16. 5. 2024
K předposlednímu zápasu letošní sezony cestují slávisti do Uherského Hradiště, v sobotu od 17:00 je čeká střetnutí s domácím Slováckem. O duelu promluvili asistent Milan Kerbr a záložník Matěj Jurásek.

Další články