Směr Milán. Slávisté vyráží na osmifinále Evropské ligy | SK Slavia Praha
Více

Směr Milán. Slávisté vyráží na osmifinále Evropské ligy

V úterý odpoledne slávisté cestují do Milána, kde ve čtvrtek vstoupí do vyřazovací fáze Evropské ligy. Čeká je střetnutí s domácím AC Milán. Před odletem promluvili Tomáš Vlček a Zdeněk Houštecký.

„Tyhle zápasy jsou za odměnu, my se na to těšíme. Víme, co nás tam čeká, na AC Milán koukáme v podstatě každý týden. Atmosféra tam je pověstná. Mají tam skvělé individuality, věhlasný tým. Tým je dobře naladěný, ukáže se na hřišti. Nemůžeme jim nechat metr prostoru, uvidíme, jak k tomu přistoupí. U nás to bude stoprocentní nasazení jako vždycky,“ těší se na utkání s AC Milán asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

„Těším se strašně, je to obrovský klub s nádherným stadionem a skvělými fanoušky. Jsou to zápasy, který člověk chce hrát. Takové zápasy jsou sen nás všech, jsme odhodlaní to tam zvládnout,“ věří obránce Tomáš Vlček.

Sešívaní se na San Siru představí po téměř pěti letech. V paměti zůstává remíza 1:1 proti Interu v Lize mistrů. „Hned po losu mi volal Tomáš Souček a bavili jsme se o tom. Přeje nám, aby to dopadlo líp než minule. Výsledkově to nedopadlo zle, ale vyrovnávací gól jsme dostali smolně v nastaveném čase. Doufejme, že budeme mít větší štěstí, že se nám to třeba povede teď,“ věří Zdeněk Houštecký.

Slávisté díky prvnímu místě ve skupině vynechali play off a do Evropské ligy vstoupí rovnou v osmifinále. I tak ale mají za sebou náročný program. „Je to trošku výhoda, odpadlo nám cestování a náročný dvojzápas v nohách. Určitě nám to může pomoct,“ říká Houštecký. „Já si to užívám. Tohle období si extrémně užívám. Je to nádherné, furt se hraje o velké věci. Těším se na zápas do Milána,“ namůže se dočkat Tomáš Vlček.

Do Milána se chystá téměř pět tisíc fanoušků Slavie, sektor hostů je beznadějně vyprodaný. „Je to fantastické. Zažili jsme to v Římě a těšíme se na to v Miláně. Víme, kde náš sektor bude. Věříme, že je uslyšíme. Podpory si moc vážíme,“ děkuje asistent. „Jsme za to všichni opravdu vděční. Už v neděli byli neskuteční, slyšeli jsme je celý zápas od první do devadesáté minuty. Jsou neuvěřitelní, jezdí s námi všude, kde se dá. Obrovské díky, že ve všední den vyprodali celý sektor. Vážíme si toho a chceme se jim odměnit,“ cení si podpory Tomáš Vlček.

Do Itálie tým odletí bez Petra Ševčíka a Christose Zafeirise. „Nemůžeme počítat s Petrem Ševčíkem a Christosem Zafeirisem. Jinak by měl být tým v kompletním složení,“ uzavírá Zdeněk Houštecký.

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články