Souboje s Leaem? Velká škola. San Siro žije fotbalem | SK Slavia Praha
Více

Souboje s Leaem? Velká škola. San Siro žije fotbalem

David Zima se vrátil na místo, kde to dobře zná. Legendární San Siro a nadcházející souboj osmifinále Evropské ligy proti domácímu AC glosoval s novináři na tiskové konferenci, a to i v plynulé italštině.

San Siro, několikrát jste na něm už nastoupil. Co ve vás probouzí?
„Spoustu vzpomínek. Hráli jsme tady třetí kolo Serie A a prohráli 3:1. Tehdy jsem zápas sledoval jen z lavičky. Lepší vzpomínku mám z minulé sezony, když jsme na San Siru vyřadili AC z domácího poháru. Je to super stadion, na kterém soupeří nejlepší týmy na světe. Cítím z něj naprosté nadšení z fotbalu.”

Čekají vás souboje s Rafaleem Leaem, máte na něj recept?
„S Leaem jsem se už párkrát setkal. Napoprvé to bylo dost složité, ještě jsem ho neznal, a občas to hořelo. Postupem času a každým dalším zápasem přišla zkušenost a sebevědomí, mé výkony gradovaly. Pořád je to ale top hráč světového formátu, který je rozdílovým článkem celého týmu. Budu šťastný, když nastoupí všechny hvězdy. Pulišić, Giroud, Hernández – na souboje s nimi se těším.“

Proti AC jste dříve hrával v dresu FC Turín, teď Slavie. Cítíte v tom nějaký rozdíl?
„Největší rozdíl je ve stylu soutěže. Tohle je vyřazovací fáze, v lize máte čtyřicet zápasů, během kterých se střetnete dvakrát. Ve čtvrtek to bude rarita. Má to svá specifika, nesmíme ale vnímat, kde a s kým hrajeme. Uděláme všechno pro to, abychom byli úspěšní.”

Jsou pro vás rozhovory v italštině rutinou?
„Teď jsem si uvědomil, že na tiskové konferenci jsem v Itálii ještě nebyl. Co se týče klasických rozhovorů, první jsem zvládl asi po pěti měsících,“ řekl slávistický obránce poté, co po dotazu jednoho z domácích novinářů s úsměvem přešel do plynulé italštiny.

Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články