PREVIEW: Staněk a Trpišovský před Slováckem | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Staněk a Trpišovský před Slováckem

FORTUNA:LIGA je zpět. Slávisti se po reprezentační přestávce představí v sobotu v Uherském Hradišti, kde vyzvou Slovácko. O duelu promluvili hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal Jindřich Staněk.

Sobotní soupeř aktuálně sedí na čtvrtém místě tabulky, v říjnu sešívaní výběr Martina Svědíka porazili v Edenu 2:0. Trefili se Jurásek a Jurečka.

„Očekávám podobné utkání, které v Uherském Hradišti hrajeme vždycky. Slovácko se prezentuje hodně nepříjemným stylem, umí se připravit na těžké soupeře, navíc v jejich domácím prostředí. Zápasy proti Slovácku musíme vždycky odehrát na maximum a body si zasloužit dobrým výkonem. Myslím, že nás čeká podobně zkušený tým, hodně soubojový, silné standardní situace a výborné napadání,“ predikuje Jindřich Trpišovský.

Během reprezentační pauzy realizační tým bedlivě sledoval výkony sešívaných na mezinárodní scéně. Trenéry potěšil nejen gólový David Zima a debuty Matěje Juráska s Tomášem Vlčkem. „Už v tom prvním přípravném zápase proti Norsku jsme měli hodně kluků v základní sestavě a myslím si, že většina předvedla dobrý výkon. Jindřich Staněk chytil dva jasné góly, Tomáš Holeš s Davidem Zimou dokázali ubránit Haalanda, ale takhle bych mohl jmenovat všechny. Matěj Jurásek a Tomáš Vlček si navíc připsali první starty za seniorskou reprezentaci, takže super. Zafeiris se rozehrával v norské U21 a Oscar konečně vyhrál s Libérií. Doufám, že si všichni přenesou pohodu z reprezentace i zpátky do klubu,“ hodnotí reprezentační přestávku šéf sešívané střídačky.

Na dotazy fanoušků ze sociálních sítí odpovídal Jindřich Staněk, který přispěl výborným výkonem k české výhře v Norsku 2:1. Psi, nebo kočky? Co by chtěl dokázat ve Slavii? Jaký je jeho vysněný klub? A jak vnímá podporu Tribuny Sever během utkání? Nejen na tyto fanouškovské otázky slávistický brankář odpovídal.

Jindřich Trpišovský rovněž prozradil, jaký mělo torzo týmu program a s kým může počítat v sobotním utkání. „O víkendu jsme měli volno, v pondělí pak první trénink a postupně se připojují hráči z reprezentačních srazů. Ve středu přišla první várka, někteří kluci ještě v úterý hráli, takže mají regenerační program. Se všemi konzultujeme jejich zdravotní stav. Kromě jednoho hráče, který si přivezl nemoc, se všichni vrátili zdraví.“

Zápas proti Slovácku začíná v sobotu v 18:00, přímý přenos nabídne O2 TV Sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující do Uherského Hradiště naleznete už teď na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce!

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 živě proti Wolfsburgu

27. 7. 2024
Slávistky se postaví od 14:00 německému Wolsburgu. Jakou sestavu vybral trenérský tým Jiřího Vágnera? Utkání sledujte živě.

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Další články