PREVIEW: Ševčík a Houštecký před Plzní | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Ševčík a Houštecký před Plzní

Čtyři dny po remíze v derby čeká slávisty předposlední domácí duel v sezoně. Do Edenu přijede třetí Plzeň. O duelu promluvil asistent Zdeněk Houštecký a záložník Petr Ševčík.

Pro zachování naděje na první místo sešívaní potřebují zlomit nepříznivou bilanci, kterou se Západočechy v letošním ročníku mají.

„Mají silný tým, dvakrát nás porazili. Trenér Koubek je dokáže na velké zápasy připravit, zase to bude těžké. Plzeň hraje dobře do defenzivy, je nebezpečná z brejků. O Šulcovi s Chorým se nemusíme bavit, jsou alfou omegou Plzně, na ty si musíme dát extrémní pozor. Doma jsme s nimi nehráli špatně, vedli jsme, pak jsme to pokazili vlastními chybami,“ říká Zdeněk Houštecký.

„Mám jim hodně co vracet. Musíme hrát agresivně, tlačit se do nich, kor když hrajeme doma. Zatlačit je od první minuty a vyhrát,“ má jasno Petr Ševčík.

Slávisti počítají ztráty. Kvůli žlutým kartám nenastoupí Tomáš Holeš, sobotní bezbrankovou remízu na Letné odnesl vážným zraněním kapitán týmu Jan Bořil. Otazník visí i nad starty Davida Zimy, Igoha Ogbua a Mojmíra Chytila.

„Béřa má zlomeninu lebky, je po operaci, vypadá to na čtyři až šest neděl. Je to velký bojovník, zápas dohrál, už jsme nemohli střídat. Klobouk dolů před ním. Je to pro nás hodně nepříjemné, diagnóza mě hodně zaskočila. Přeju mu, aby byl hlavně brzo zdravý. Iggy i David měli také problémy, doufejme, že se dají do pořádku, stejně tak Mojma,“ přeje si asistent hlavního trenéra.

Petr Ševčík si na Letné odškrtl další milník v červenobílém dresu. Nastoupil do soutěžního utkání s pořadovým číslem 150.

„Pro mě osobně je to krásný pocit, na druhou stranu vím, že zápasů mohlo být daleko víc. Nebýt zranění, která jsem měl. Ale je to moc hezká meta, doufám, že další meta bude 200,“ přeje si reprezentační záložník.

Slávisty požene do boje o stažení čtyřbodového manka plný Eden. Zápas byl vyprodán s týdenním předstihem.

„Fanoušci jsou skvělí, chodí na každý zápas, je jim jedno, jaký soupeř přijede. My jedeme dál, chceme je uspokojit, vyhrát,“ uzavírá Houštecký.

Zápas proti Plzni začíná ve středu v 19:30, přímý přenos nabídne O2 TV Sport. Další informace naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, těšíme se na vás. Děkujeme za podporu.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články