Dojetí? Držel jsem se, ale pak jsem viděl plakat syna... | SK Slavia Praha
Více

Dojetí? Držel jsem se, ale pak jsem viděl plakat syna...

Stanislav Tecl dorazil mezi novináře zodpovědět jejich dotazy po posledním utkání sezony s Mladou Boleslaví (4:0). Hovořil o dopoledním startu za rezervu i konci své kariéry v A-týmu Slavie.

Je to definitivní konec?
„Pravděpodobně ano, v A-týmu Slavie ano.”

Mohl byste popsat náročný den? Dopoledne jste rozhodl o postupu B-týmu gólem, jak rychle jste se přesouval k áčku?
„Bylo to rychlé. Hrálo se v 10:15, takže jsem vyjížděl z domova v 8 hodin. Jsem rád, že to tak dobře dopadlo. Lepší průběh dnešního dne jsem si ani nemohl představit. Všechno dopadlo moc dobře, a za to jsem rád.”

Byl jste dojatý?
„Statečně jsem se držel, dokud jsem neviděl, jak mi brečí syn. V tu chvíli mě to dostalo.”

Řekl jste v A-týmu Slavie poslední zápas. Jak si rýsujete budoucnost?
„Je to teď pro mě těžké o tom mluvit. Musím to probrat s panem Tvrdíkem a zvážit směry, které by pro nás byly vhodné. Musím se také hodně učit. Ideálně bych se učil od Přemysla Kováře a Jiřího Bílka. Je to trochu jiné než na hřišti, kde máte veškerý servis. Tady budu naopak servisem pro ostatní hráče.”

Jak probíhalo rozhodování mezi A-týmem a B-týmem? Byla ve hře základní sestava?
„S trenérem jsme probírali varianty. Milan Škoda byl nemocný, takže nebylo co řešit. Bylo to domluvené, a rád jsem pomohl klukům v B-týmu.”

Gratulace k úspěšné kariéře. Na jaké období nejraději vzpomínáte?
„Na celou kariéru a uteklo to velmi rychle, celou dobu se člověk snaží dostat mezi muže a potom to uteče. Mám z fotbalu mnoho kamarádů, byli jsme úspěšní, absolvovali jsme tu cestu, a to je víc než ty trofeje. Celou kariéru jsem měl z fotbalu radost a jsem nadšený."

Oficiální rozloučení se Stanislavem Teclem proběhne na startu sezony 2024/25.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články