Do Plzně pojedeme s pokorou, ale sebevědomím, říká střelec Juhar | SK Slavia Praha
Více

Do Plzně pojedeme s pokorou, ale sebevědomím, říká střelec Juhar

Dle vlastních slov předvedl Martin Juhar proti Jablonci svůj nejlepší výkon v sešívaném dresu. A skromnost není na místě - Martin dva góly vstřelil a na jeden nahrál. „Mám obrovskou radost nejen z výsledku, ale hlavně z předvedené hry," těšilo po výhře 5:1 nad Jabloncem slovenského záložníka Slavie.
Byl to váš nejlepší zápas v dresu Slavie?
„Podle mě určitě ano."

Vy jste ve druhé půli také útočil na hattrick... 
„Trošku mě mrzí, že jsem ho nedal, je to škoda, ale na druhou stranu mě moc těší ten výsledek a hlavně pocit z té předvedené hry. Chtěl jsem vystřelit okolo brankáře, bohužel jsem to netrefil dokonale."

Často jste si s Honzou Vošahlíkem měnili strany, byl to předzápasový záměr?
„Je to těžké pro soupeře, když hra není stereotypní a mění se. Dohodli jsme se na tom před zápasem, bylo to spontánní. Chtěli jsme, aby tam byla různá variace. Potom je to těžké pro soupeře, když to není stereotypní a hra se mění."

V týdnu před zápasem přišel k týmu místo trenéra Rady Michal Petrouš, jaká byla největší změna?
„Těžko něco porovnávat. Každý trenér má svá specifika a jiné tréninkové procesy. To, co nám teď předali Michal Petrouš a Ivo Knoflíček, tak jsme za ten týden rychle pochopili a přenesli do zápasu."

S jakými pokyny jste tedy do utkání šli?
„Určitě jsme chtěli od začátku Jablonec zatlačit. Myslím, že nám dost pomohlo, že jsme nepolevili a neustále makali. Chtěli jsme hrát vysoký presink, napadat je a necouvat. Myslím, že ta natlaková hra přinesla ovoce."

Asi vás těší, že jste se pod novým trenérem vrátil do základní sestavy. Vyhovuje vám více post záložníka nebo obránce?
„Jsem moc rád, že jsem dostal důvěru. Každého hráče potěší, když nastupuje v základní sestavě. Jestli je to v obraně, nebo v záloze, je mi to jedno. Hlavně, že hraji."

Takové povedené utkání vám dodá určitě pozitivní sílu i do těch dalších, že?
„Každého to nakopne. Nejen mě. Hlavně to vítězství, ta chuť z té hry. Jedeme do Plzně, poctivě se na zápas připravíme a budeme tam chtít uspět. I když respektujeme sílu soupeře, tak každý je porazitelný. Pojedeme tam s pokorou, ale se zdravým sebevědomím."

Před samotným utkáním za vámi přišel prezident klubu Aleš Řebíček...
„Ano, pan majitel byl před utkáním v kabině. Říkal nám, že je ve hře ještě dost bodů, abychom to odmakali."

Změna byla vidět asi také na tribunách, že?
„Fanoušci byli úplně fantastičtí! Už když jsme šli do šatny o přestávce, tak bylo cítit, že mají z té hry ohromnou radost. Stejně jako my."

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články