Nábor do Slavie už v úterý! | SK Slavia Praha
Více

Nábor do Slavie už v úterý!

Chystáte se přivést své dítě na nábor? Šéftrenér slávistických přípravek Jiří Janeček vysvětluje systém, jak ve Slavii pracuje mládežnická akademie s těmi nejmladšími nebo kdy je ideální svého potomka přivést k fotbalu.

Úterý 11. září se ponese v duchu tradičního náboru do Slavie a už s předstihem registrují trenéři velký zájem o zapsání nových slávistů. „Na jaře přišlo na nábor 190 dětí, ze kterých je nyní ve Slavii přibližně 50 dětí, z nichž největší část je v nejmladší kategorii pěti a šestiletých. Za poslední dobu na každý další nábor přichází víc a víc dětí, za to jsme samozřejmě rádi. Doufáme, že i nyní na úterním náboru se číslo bude pohybovat okolo počtu 200 dětí,“ říká šéftrenér přípravek Jiří Janeček.

Pro očekávaný vysoký zájem je proto vhodné své dítě registrovat do pondělí 10. září do 18:00 přímo na webu Slavie a ušetřit si tak úterní fronty přímo v Edenu.

Váháte, kdy ideálně přivést děti na nábor? „Čím jsou děti mladší, tím, mají větší šanci se ve Slavii uplatnit, začnou ve Slávistické školičce a nejlepší z nich budou pokračovat v přípravkách. Rozjíždíme nyní projekt Slávistické školičky na čtyřech místech: v Edenu, Horních Měcholupech, Braníku a Hájích. V Edenu a Horních Měcholupech bude školička určena pro ročníky narození 2014 a na Braníku a Hájích pro ročníky 2013 i 2014. Všechny děti dostanou možnost vybrat si, kam chtějí chodit, bude to samozřejmě do naplnění kapacity,“ vysvětluje šéftrenér přípravek.

Úterní nábor je ale určen i pro ty větší. „Nábor je určen pro ročníky 2006 a mladší, až právě do ročníku 2014. Pro každou kategorii bude obsah tréninku na náboru malinko jiný. U nejmladších dětí se budeme zaměřovat na pohybové hry, u starších samozřejmě už budeme hrát skupinový fotbal. Ročníky 2014 budou trénovat jednou týdně, ročníky 2013 dvakrát týdně,“ dodává Jiří Janeček.

Nové centrum přípravek

Malí slávisté našli nově zázemí v Měcholupech. „Od dubna 2018 se přípravky přesunuly do Horních Měcholup, kde máme tréninkové centrum. Máme k dispozici jedno travnaté hřiště a jedno hřiště s umělou trávou. Trénují zde děti od 5 do 11 let, pak se přesunou do Edenu. Výjimkou je školička, která je také v Edenu a na dalších místech,“ upřesňuje.

Rozložením školičky na čtyři různá místa se Slavia rozhodla vyjít vstříc velkému zájmu rodičů a usnadnit tak i dopravní dostupnost ze všech koutů Prahy. „Jelikož u nejmenších dětí nám nejde o výkonnost a těžko se rozeznávají předpoklady pro to stát se ligovým fotbalistou, chceme zapojit čtyřleté a pětileté děti úplně všechny,“ zdůrazňuje Janeček.

Ve starší kategorii pak hraje větší roli i projekt partnerských klubů. „V kategorii U7, což je první ročník, kdy děti hrají každý víkend mistrovská utkání, pak zůstanou vybrané děti ze všech čtyř školiček. Pokud nyní do U7 vybráni nebudou, pak mohou samozřejmě pokračovat v našich partnerských klubech, kam budou moci ze školičky plynule přejít, ať už do Braníku, Hájů nebo jakéhokoliv dalšího partnerského klubu,“ popisuje jeden z projektů akademie, který vychází z faktu, že někteří hráči jsou na přechod do Slavie psychicky připraveni až v pozdějším věku, a proto je pro všechny strany důležité, aby se hráč rozvíjel v partnerském klubu a přechod do Slavie byl správně načasován.

Důraz na celkový rozvoj

Jak probíhá péče o mladé talenty? Klub v něm klade velký důraz na všestrannost. „Ve starších přípravkách ročníků 2008 a 2009 má každý tým tři trenéry, od ročníku 2010 a mladší jsou pak čtyři trenéři na kategorii. V každé kategorii je 16 až 20 dětí, takže se snažíme o velkou individualizaci a péči o talentované děti. Součástí Akademie jsou specialisté, máme specialistu na Coervera, rozjela se i spolupráce se značkou Coerver, kdy jsou všichni trenéři školeni, aby lépe mohli připravovat děti co se týká dovednosti práce s balonem. Máme také specialistu na atletiku, gymnastiku, kondiční trenéry, fyzioterapeuty, doktory, volnočasové pedagogy. Máme tady spoustu lidí, kteří napomáhají rozvoji slávistů už od nejmenších kategorií,“ vyjmenovává Jiří Janeček.

V úterý jsou vítány i děti, které se náboru zúčastnily už v minulosti. „Pro děti, které nebyly vybrané na předchozích náborech, není problém, aby přišly na nábor znovu, opět si vyzkoušeli trénink. Každé dítě se vyvíjí trochu jinak, některé je fyzicky napřed, některé naopak. To samé se týká psychiky. Ve vývoji dítěte se může stát spousta věcí, a tak určitě mohou přijít znovu, třeba se to teď podaří. Děti se mění, některým nevyhovuje malé hřiště, na kterém se hraje v přípravkách 4 + 1 nebo 5+1, ale prosadí se až na hřišti 7+1 nebo velkém 10+1. Na každém hřišti se prosazují jiné typologie hráčů,“ vysvětluje šéftrenér přípravek.

Veškeré informace k náboru naleznete zde

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články