Plně se musíme soustředit na nedělní zápas. Jiný lék není | SK Slavia Praha
Více

Plně se musíme soustředit na nedělní zápas. Jiný lék není

Sešívaní padli po sporném rozhodnutí sudího na hřišti Midtjyllandu. ​„Říkal jsem sudímu, jak je to pro nás důležité, ať se jde podívat. Řekl mi, že věří VARu,“ říká Jindřich Trpišovský.

„Soupeř byl kvalitní, přesto jsme ale první půli odehráli skvěle, až do penalty měl soupeř v podstatě jen jednu nebezpečnou situaci. Kluci hráli extrémně zodpovědně do defenzivy, soupeře skoro celý zápas ubránili. Sice se domácí dostávali během času opticky více na míč, nic nebezpečného z toho ale nebylo. Je to samozřejmě fotbal, a ten rozhodují klíčové momenty. Mrzí mě, že jsme nepřidali druhý gól. Šlo o hodně, do té penaltové situace jsme se samozřejmě bohužel dostali sami. Zápas byl strašně náročný po všech stránkách, přesto jsme do defenzivy udělali minimum chyb, neubránili jsme jeden centr. První půle byla dobrá od všech, v druhé tam byla některá chybná rozhodnutí. Je těžké se s tím vyrovnat. Dostali jsme ránu, můžeme si o tom povídat, co chceme, už to ale nezvrátíme,“ říká po utkání s Midtjyllandem Jindřich Trpišovský.

Situaci před penaltou hodně ovlivnil nepodařený odkop střídajícího Ibrahima Traorého. „Ibra nám šel pomoci s držením míče… Není nic horšího, než že šest minut před koncem Koli chytí penaltu, jdeme do útoku a pak se stane tohle. Jsme s těmi hráči pět let a takhle jsem je ještě neviděl. Ibra samozřejmě o svojí chybě ví a je mu to nesmírně líto, byl to nešťastný moment,“ mrzí kouče Slavie.

Opakovaní penaltového zákroku pro údajné vykročení Ondřeje Koláře z brankové čáry bylo přinejmenším hodně sporné, zvláště pokud se vezme v potaz i držení Jana Kuchty ve vápně domácích jen o pár minut později. „Ptal jsem se rozhodčího, jestli by nebylo v takové situaci lepší se jít podívat na video. Odvětil mi, že to je záležitost VARu. Vysvětloval mi, že věří videorozhodčímu. Já mu říkal, že se na zápas připravujeme čtrnáct dní a je to pro nás extrémně důležité, jestli by se tedy nemohl jít podívat. On říkal, že ne, že má videorozhodčího. Kluci tady naběhají třináct kilometrů a on se v takové situaci ani nejde podívat na video. Pokud navíc tuhle věc tak rozpitvávali, nechápu, že se neřešilo držení Kuchtiče na druhé straně. Nebyl to žádný velký faul, v kontextu toho prvního rozhodnutí se to ale pískat mělo,“ má jasno trenér Slavie.

„Zpětně musím poděkovat rodinám hráčů, co museli podstoupit a vydržet, ta frustrace je obrovská, za to, co jsme pro to udělali a podstoupili, je to kruté,“ dodává Jindřich Trpišovský.

Krátce po skončení utkání oznámil předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík, že obránce Vladimír Coufal přestupuje do anglického West Hamu. „Vláďovi to strašně přeju, vydřel si to, spousta lidí o něm pochybovala, zaslouží si to. Pro mě se jedná o odchod klíčového hráče, musíme ho ale zkrátka nějak nahradit. Hrál skoro všechno, byl skvělý a je to pro nás velká ztráta, podobná jako Tomáš Souček. Těžko mu ale v odchodu bránit. My teď nutně potřebujeme posily, pokud chceme naplnit ambice, které tým má,“ přibližuje kouč Slavie.

„Teď se vracíme domů a čeká nás zápas v Ostravě, na který se musíme zkoncentrovat. Musíme se na něj připravit, zkousnout a vstřebat to, co se stalo. Nic se s tím už udělat nedá, nikdo už se k tomu vracet nebude, je to historie. Čeká nás liga a Evropská liga, snad už nikdo neodejde a přijde jeden hráč, který bude atakovat základní sestavu. V Evropské lize chceme pokračovat i na jaře a být v kontaktu se špičkou. V neděli se hraje mistrák a musíme ho zvládnout, abychom na tohle zapomněli. To je jediný lék,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články