Postup Baníku je zasloužený, přiznává Köstl | SK Slavia Praha
Více

Postup Baníku je zasloužený, přiznává Köstl

Slávisté se po prohře v Ostravě loučí s pohárem už v osmifinále. „K zápasu jsme nepřistoupili dobře. Mrzí nás to. Baník ale postupuje zaslouženě,“ přiznává asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Jaroslav Köstl a jeho svěřenci se do dalšího kola MOL Cupu po prohře v Ostravě nepodívají, i přes zklamání podle něj však postupuje tým, který si výhru zasloužil. „Vítězství Baníku a jeho postup je zasloužený. Do zápasu jsme nevstoupili dobře a v podstatě jsme se do něj až do konce nedostali. Chyběl nám v našem výkonu pomyslný oheň, který měla Ostrava od začátku. Když se podívám na Fleišmana a ostatní hráče, kteří za postupem od začátku šli, tak musím říct, že to u našich hráčů chybělo. Těch, kteří o to zabojovali, bylo málo. Když to trochu zjednoduším, my jsme si šli zahrát a Baník šel vyhrát a podle toho to tak i dopadlo,“ nehledal přílišné alibi pro prohru po zápase asistent trenéra.

Slabý výkon svých svěřenců zároveň rozhodně nechtěl ospravedlňovat nabitým programem, který Slavii v posledních týdnech provází. „Na hřišti byli hráči, kteří možná ani tolikrát nehrají. Nemyslím si, že by byl problém v kondici, nebo něčem takovém. K zápasu jsme jednoduše nepřistoupili dobře a je to na zamyšlení. Mrzí nás to. Nic s tím ale už bohužel neuděláme. Zápas vrátit nejde,“ litoval Jaroslav Köstl.

Asistent trenéra zároveň odmítal, že by pohár a jeho důležitost ustoupila jiným soutěžním prioritám. „Pohár byl pro nás důležitý. Pro nás to je zcela jistě zásah do sezony. Nebudu používat slovo tragédie, protože to do sportu nepatří, ale velmi nás to mrzí. I kdybychom chtěli, tak teď už s tím nic nenaděláme.“

O pouhé tři dny později čeká sešívané domácí ligové utkání, ve kterém budou moct prohru ostravským vrátit a Jaroslav Köstl naznačil, že bude sestava jiná než v pohárovém utkání. „V sobotu změny určitě nastanou. My jsme museli některé hráče pošetřit z preventivních důvodů, někteří měli totiž drobné zdravotní potíže. To má ale každý tým. Tady se nemůžeme na nic vymlouvat. Všichni hráči jsou plnohodnotnými členy kádru a proti Baníku jim to bohužel nevyšlo.“

Že by vypadnutí z poháru znamenalo něco zásadního pro to, kolik hráčů velmi široký kádr zvládne pojmout, si asistent trenéra po utkání také nemyslel. „Na podzim by nás už žádný zápas v poháru stejně nečekal a na jaře maximálně tři. Nemyslím si, že je to nějaká porce, co by měla být rozhodující pro šíři kádru.“

Bohumil Pánik, trenér Baníku Ostrava pro pohárové utkání vyrukoval s pěti obránci. S tím však slávistický trenérský tým počítal. „Varianta na pět obránců nás nepřekvapila. V Ostravě jsme hráli v loňské nadstavbě, a to proti nám nastoupili podobně. Počítali jsme s tím, ale bohužel jsme si s tím neporadili tak, jak bychom chtěli. Sice jsme měli k dispozici určitý návod z minulého zápasu, ale bohužel se nám nezadařilo. Baník hrál výborně. Chtěl bych vyzdvihnout především jejich výkon.“

„To, že mezi hráči nebude taková součinnost, se dalo čekat. My jsme říkali klukům, že automatismy mezi nimi zřejmě nebudou na vysoké úrovni. Kluci ale spolu trénují jako jeden tým, a když hrajeme tréninkové zápasy, vypadají dobře. Proti Baníku to ale bohužel někteří nepotvrdili. Je to velká škoda,“ mrzela souhra mezi slávisty Jaroslava Köstla.

Jedním z mála pozitiv byl pak dle jeho slov výkon Ibrahima Traorého, který po zranění nastoupil v Ostravě poprvé po delší době v základní sestavě. „On nám už strašně pomohl i v zápase s Plzní, kdy šel do hry z lavice. Jsme rádi, že je zpátky, protože potvrzuje svoji kvalitu. Určitě nám v následujících zápasech pomůže. Ibra nám moc chyběl i v zápase Ligy mistrů proti Barceloně. Zranil se ještě v Miláně. Zákrok jenom za žlutou kartu a Ibra chyběl měsíc a půl. Nicméně teď už je stoprocentně zdravotně v pořádku a za to jsme jen rádi. Dolů ze hřiště šel jenom proto, že jsme chtěli posílit ofenzívu,“ vysvětloval na konec.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články