Trenér Petrouš po Jihlavě: Přišli jsme o tři body, měli jsme na víc | SK Slavia Praha
Více

Trenér Petrouš po Jihlavě: Přišli jsme o tři body, měli jsme na víc

JIHLAVA/STADION V JIRÁSKOVĚ ULICI – Podobný průběh jako utkání v Liberci měl nedělní zápas Slavie v Jihlavě. Sešívaní na vysočině dlouho vedli, dvě branky ve druhé půli ale otočily vývoj utkání. „Měli jsme na víc,“ měl po zápase jasno trenér Slavie Michal Petrouš.
„Přišli jsme o tři body, měli jsme v Jihlavě na víc. Byl to dobře rozehraný zápas, první půle byla naše, dali jsme zaslouženou branku. Jihlava potom sice přitlačila, ale nedocházelo k nějakým nebezpečným situacím,“ hodnotil ze strany Slavie poměrně povedenou první půli trenér Michal Petrouš.

„My jsme měli příležitosti z brejků, ale nedali jsme. Potom přišly dvě situace na naší polovině a dva fauly, které z mého pohledu možná ani nebyly. Myslím, že  rozhodčí zvolil takový metr, kdy na obou stranách takové zákroky pouštěl. Měli jsme to potvrzené i od čtvrtého rozhodčího. S koncem zápasu bohužel svůj metr změnil. Nicméně jsme si s takové situace mohli pohlídat, při penaltě šlo o nešikovnost našeho hráče, který hrál míč na dlouhou nohu, až potom přichází na řadu, jestli došlo ke kontaktu,“ vrátil se trenér Slavie ke druhé půli a penaltovému zákroku ze 74. minuty.

Michal Petrouš litoval i situace před druhou obdrženou brankou. „Nedokázali jsme odvrátit balon, potom přišla střela plackou, která zapadla do branky. Takový padající list. Slibovali jsme si, že bychom mohli v Jihlavě tři body získat a taky jsme mohli. Život jde dál, musíme se z toho vyspat a otřepat, za čtrnáct dní se hraje znovu a když budeme hrát takhle, musí přijít delší série výher,“ věří Michal Petrouš.

„Hráli jsme výborně první poločas v Liberci, potom s Olomoucí to bylo nahoru dolů, nezačali jsme špatně vlastně ani s Teplicemi, to bude mužstvo, které bude hrát nahoře. A teď v Jihlavě taky nebyl první poločas z naší strany špatný,“ vrátil se kouč sešívaných k dalším podobným zápasům této sezony.

Trenér Slavie viděl na hře týmu v Jihlavě i další pozitiva: „Nastoupil Martin Hurka, ročník 1993, na levém beku předvedl dobrý výkon. Máme tam tři, čtyři odchovance ročníku 1992 a 1993 a hrají s ostatními vyrovnanou partii. To je velké plus pro tým. Samozřejmě, body nám chybí, ale věřím, že přijdou,“

Komňacký: V první půli Slavia dominovala

„Nevstoupili jsme do zápasu dobře, neměli jsme balon, nebyli jsme nebezpeční. V první půli dominovala Slavia, která nás přehrávala, i když jsme od dvacáté minuty hru lehce vyrovnali. Ale pořád to bylo jen o tom, jestli nám Slavia dá ještě další góly a jestli udržíme tento stav,“ komentoval průběh prvního poločasu trenér Jihlavy František Komňacký.

„Ve druhé půli jsme se dostali do hry a z našeho tlaku vyplynuly tři příležitosti, z nichž jsme dvě proměnili. Všichni jsme si uvědomovali, jak důležité a zlomové pro nás tyto tři body mohou být. Bez nich bychom spadli někam, odkud se sestupuje, a to by mělo na atmosféru v klubu špatný vliv,“ dodával trenér Komňacký.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články