U19 vstoupila vítězně do nového ročníku | SK Slavia Praha
Více

U19 vstoupila vítězně do nového ročníku

2:3
(1:2)
1. kolo, 22. 8. 2020
1. kolo, 22. 8. 2020
FK Meteor Praha VIII - SK Slavia Praha
Nejstarší slávistický dorost vstoupil vítězně do nového ročníku I. Celostátní dorostenecké ligy. Slávisté porazili Meteor 2:3.

Sešívaní zvládli první kolo soutěže vítězně, ačkoliv vstup do zápasu se jim nepovedl nejlépe. Hned v první minutě slávisté na hřišti Meteoru prohrávali 1:0 po brance domácího Kordiaka. Po necelé půl hodině hry se slávističtí dorostenci dostali do vyrovnání. Ve 26. minutě se prosadil Denis Alijagič a srovnal tak stav utkání na 1:1. Slávisté ještě do poločasu zvládli skóre otočit ve svůj prospěch. Ve 34. minutě se trefil Matěj Jurásek, a do kabin se tak šlo za stavu 1:2. Po deseti minutách druhého poločasu se sešívaní dostali k navýšení brankového náskoku. V 55. minutě se trefil Denis Višinský a navýšil tak na 1:3. Na konečných 2:3 poté upravoval skóre bývalý hráč sešívaných Max Garagič, který se prosadil z pokutového kopu v 66. minutě.

Filip Prebsl si v závěru zápasu přivodil zranění kotníku, a musel být záchrannou službou transportován na vyšetření do nemocnice. Zranění se naštěstí neukázalo tak závažné a Filip byl po ošetření propuštěn k domácí rekonvalescenci.

Slávisté si tak odvážejí cenné vítězství 2:3 z prvního kola dorostenecké ligy proti Meteoru. 

2:3

Sestavy

SK Slavia Praha

Vágner - Starý, Samek, Prebsl (93. Behenský), Neruda, Brejcha (46. Horský), Hájek, Šimeček (84. Obadal), Jurásek (84. Vorel), Višinský, Alijagič

Detaily utkání

Branky
1. Kordiak, 66. Garagič - 26. Alijagič, 34. Jurásek, 55. Višinský

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články