Bláznivé 305. derby skončilo na Letné remízou | SK Slavia Praha
Více

Bláznivé 305. derby skončilo na Letné remízou

3:3
(0:1)
27. kolo, 15. 4. 2023, epet ARENA
27. kolo, 15. 4. 2023, epet ARENA
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha
Nahoru a dolů, tak by se dalo charakterizovat 305. derby. O výhru přišli slávisté v nastavení po nešťastném vlastním gólu Aihama Ousoua, a zápas tak skončil remízou 3:3.

Do 305. derby nastoupil v základní sestavě navrátivší se kapitán Tomáš Holeš i Igoh Ogbu, který v semifinále MOL Cupu střídal s lehkým otřesem mozku. Podruhé od zimního příchodu startoval David Pech a od první minuty nastoupil i Lukáš Provod. V útoku spolupracovali Václav Jurečka s Mickem van Burenem.

Utkání začalo ve velkém tempu i intenzitě. První šance mohla přijít po rohu Lukáše Provoda, pro faul Igoha Ogbua ale k následnému zakončení nedošlo.

Obrovskou příležitost měl po průnikové přihrávce středem hřiště Václav Jurečka, on ani dorážející David Pech však Kováře prostřelit nedokázali. Rozhodčí následně dopískl ofsajd slovenského křídelníka.

V 17. minutě přežili tlak soupeře také slávisté, pevná defenziva ale zvládla nebezpečné centry odhlavičkovat. Ondřeje Koláře neohrozila ani střela Čvančary, která letěla vysoko nad.

Ve 34. minutě si v obranném vápně počínal nejistě Ivan Schranz, Kuchta ale bránu Ondřeje Koláře, který tímto derby načal svou třetí stovku zápasů v sešívaném, netrefil.

Na druhé straně se ofenzivní akcí připomněli také sešívaní, Václav Jurečka na pobídku Micka van Burena o kousek nedoskočil. 40. minuta už červenobílý tábor rozzářila naplno. David Pech vysunul na pravé straně Václava Jurečku, který přesným centrem našel Ivana Schranze a ten akrobatickým kopem poslal slávisty do vedení – 1:0!

Opařeného soupeře už svěřenci Jindřicha Trpišovského k ničemu nepustili, a do kabin tak sešívaní odcházeli s jednobrankovým vedením.

Do druhého dějství nenastoupil David Pech, jeho místo zaujal Matěj Jurásek, který ve 48. minutě vysunul Václava Jurečku, jehož střelu po efektní přeslapovačce zblokovala obrana domácích.

V 54. minutě se Slavia radovala podruhé! Lukáš Masopust našel ve vápně Matěje Juráska, který přiklepl míč Václavu Jurečkovi a ten se nemýlil – 2:0!

O pět minut později fauloval ve vápně Ivan Schranz, Krejčí nařízenou penaltu proměnil – 2:1. V 62. minutě mohlo být srovnáno, skvělým zákrokem se tváří v tvář Haraslínovi blýskl Ondřej Kolář.

A znovu famózní Kolář! V 67. minutě vytáhl konečky prstů hlavičku Kuchty, a udržel tak pro slávisty vedení. O tři minuty už bohužel červenobílá obrana kapitulovala, trefil se Zelený.

Obrovskou příležitost měl ve vápně střílející Petr Hronek, jeho pokus vytáhl Kovář. Potom ale přišla 85. minuta, roh Lukáše Masopusta a přesná hlavička Igoha Ogbua rovná se návrat do vedení – 3:2!

90. minuta a vlastní gól Aihama Ousoua znamenaly vyrovnání – 3:3. Nic dalšího už se na Letné nestalo a slávisté si tak odvezli bod za remízu 3:3. Další derby, tetokrát vršovické, čeká slávisty za týden - do Edenu přijedou Bohemians.

3:3

Sestavy

AC Sparta Praha

Kovář – Vitík, Sørensen, Krejčí – Wiesner, Kairinen, Sadílek (81. Laci), Zelený (76. Højer) – Čvančara, Kuchta (81. Mabil), Haraslín (76. Minchev)

SK Slavia Praha

Kolář – Ousou, Ogbu (86. Kričfaluši) – Masopust, Provod (70. Traoré), Oscar, Schranz (83. Hronek) – Pech(46. M. Jurásek), van Buren, Jurečka (83. Tecl)

Detaily utkání

Branky
59. Krejčí (pen.), 70. Zelený, 90. Ousou vl. - 40. Schranz, 54. Jurečka, 85. Ogbu
Diváci
18305
Žluté karty
Vitík, Kuchta, Laci, Čvančara, Krejčí - Pech, Masopust, Schranz, Traoré
Rozhodčí
Černý – Nádvorník, Hájek

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články