Slávistky po penaltovém dramatu slaví double! | SK Slavia Praha
Více

Slávistky po penaltovém dramatu slaví double!

1:2
(1:0)
Finále, 26. 5. 2023, Vlašim
Finále, 26. 5. 2023, Vlašim
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha
Slávistky obhájily double! Ve finále srovnala v samém závěru Tereza Kožárová a po penaltách putuje pohár do Edenu!

S jistotou mistrovského titulu šly slávistky do finále poháru FAČR ve Vlašimi, ve kterém obhajovaly loňský double.

Úvod utkání byl hodně opatrný, ani jedna strana si nevypracovala vážnější příležitost. Slávistky měly několik náznaků, které ale ztroskotaly na nepřesnostech.

První vážnější ohrožení branky přišlo až ve 42. minutě a byly to sparťanky, které otevřely skóre. Po centru z levé strany se na zadní tyči dostala k hlavičce Dlasková a otevřela skóre.

Do kabin tak slávistky šly s jednobrankovým mankem, na které trenér Karel Piták zareagoval hned čtyřnásobným střídáním.

Střídající hráčky hru oživily a slávistky převzaly otěže zápasu, k výraznějším příležitostem se ale příliš nedostávaly. Velkou šanci Stackpole zastavil zdvižený praporek, Po dalekonosné ráně střídající Tamary Morávkové vyrazila brankářka míč do břevna.

Slávistky měly do konce územní převahu, která vyvrcholila, když si na centr z levé strany naskočila Tereza Kožárová a poslal zápas do penaltového rozstřelu!

V prvních dvou sériích oba týmy proměnily, ale v třetí sérii se blýskla Olivie Lukášová, chytila penaltu a slávistky šly do vedení zásluhou Bendové. Ve čtvrté sérii minuly hráčky obou týmů a na kapitánce Dianě Bartovičové bylo, aby rozhodla. Brankářka Schneider skočila do strany, zatímco stoperka sešívaných poslal míč doprostřed a šlo se slavit.

Slávistky zakončily úžasnou sezonu, ve které si zahrály v základní skupině Ligy mistryň, obhajobou double.

1:2

Sestavy

AC Sparta Praha

Schneider - Tripp (70. Ducháčková), Kotrčová, Dědinová, Bárková, Pochmannová, Sonntagová, Vyštejnová, Chang (84. Stiburková), Cvrčková (90. Paulenová), Dlasková (70. Polcarová)

SK Slavia Praha

Lukášová - Šlajsová, Keene, Bartovičová, Khýrová - Divišová (46. Růžičková), Stackpole, Tenkrátová (46. Bendová), Veselá (46. Morávková), Černá (76. Kožárová) - Nekesa (46. Foster)

Detaily utkání

Branky
42. Dlasková
Diváci
1152

Aktuálně

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

Další články