U18 zvládla derby a zvítězila 3:2 | SK Slavia Praha
Více

U18 zvládla derby a zvítězila 3:2

3:2
(0:1)
14. kolo, 5. 11. 2023, Eden
14. kolo, 5. 11. 2023, Eden
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
Dorostenci po prvních pětačtyřiceti minutách ztráceli. Ve druhém poločase rychle otočili skóre, ale Sparta se dokázala dotáhnout na remízový stav. Poslední slovo ale měli opět sešívaní, kteří rozhodli o vítězství deset minut před koncem a berou tři body do tabulky. Dorostenci z U18 tak porazili Spartu 3:2.

První větší šanci měli slávisté. Už v 7. minutě se dostali ve vápně k hlavičce, která však trefila v cestě stojícího spoluhráče a brankář Sparty neměl větší potíže. Zanedlouho zahrozili i hosté. Střelu z levé strany ale ukryl do rukavic Rezek. Sešívaní ve 21. minutě vyrobili velkou chybu na půlící čáře, po které se dostal do úniku Reitmeier a uklidil míč přesně k tyči – 0:1. Těsně před přestávkou mohl vyrovnat Teterya, jeho lob ale letěl nad.

Euforii rozpoutal brankář Adam Rezek v 55. minutě. Lapil soupeřovu přihrávku za obranu, vzal si míč a z ruky vykopl na soupeřovu branku. Míč přeskočil gólmana Sparty a dolétl až do sítě. Adam Rezek tak vyrovnal gólem přes celé hřiště na 1:1. Ještě veseleji bylo v 69. minutě. Skvělý centr z pravé strany si našel na malém vápně David Antić a na 2:1 hlavou poslal míč do protipohybu brankáře. Reakce Sparty bohužel nenechala dlouho čekat. Po průniku z levé strany a střele na přední tyč bylo vyrovnáno na 2:2. I na to však našli sešívaní odpověď. Jan Jinoch si v 79. minutě zaběhl za obranu, zpracoval dlouhý balón, propálil brankáře a zajistil tak sešívaným výhru nad Spartou 3:2.

„Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním to bylo nahoru dolů. Šance se tvořily na obou stranách. Po chybě jsme dostali gól, což nás na chvíli opařilo. O poločase jsme si k tomu něco řekli a přeházeli jsme řady a vystřídali. To nám pomohlo, kluci makali a otočili jsme vývoj zápasu. I když soupeř vyrovnal tak jsme opět dokázali strhnout zápas na naši stranu. Gól Adama Rezka je unikát, skvěle to viděl. Už jednou se mi stalo, že jsem v zápase takový gól viděl, ale bylo to bohužel do naší sítě. Teď jsem rád, že padlo do brány soupeře,“ shrnul po utkání hlavní trenér Pavel Trávník.

3:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Rezek - Herák, Bouchner, Antič, Schwan - Jelínek T. (71. Kubů), Hefner, Belžík (61. Jelínek L.) - Teterya (61. Németh), Rama (46. Červenka), Jinoch

AC Sparta Praha

Karas - Diviš, Svoboda, Reiteier, Sedláček, Šetka, Fritz (46. Sandev), Váňa (71. Princ), Pavlík, Weber (31. Steiner)

Detaily utkání

Branky
55. Rezek, 69. Antič, 79. Jinoch - 21. Reitmeier, 76. Sandev
Diváci
183
Žluté karty
Herák, Hefner - Sedláček
Rozhodčí
Hlaváček - Wulkan, Hruška

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články