Preview: Trpišovský a Zafeiris před Bohemkou | SK Slavia Praha
Více

Preview: Trpišovský a Zafeiris před Bohemkou

Po triumfu v domácím poháru míří veškerá pozornost do nadstavby, jejíž první kolo čeká slávisty v neděli, kdy od 18:00 vyzvou na domácí půdě čtvrté Bohemians. Před utkáním promluvil Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal Christos Zafeiris.

Vrchol ligové sezony je tady. V neděli v Edenu začne nadstavbová část FORTUNA:LIGY. Prvním soupeřem slávistů budou Bohemians. Sešívaní půjdou do dalšího vršovického derby posilněni vítězstvím v MOL Cupu.

„Řekl bych, že výhra v poháru nemá na budoucí zápasy prakticky žádný vliv, jsou to dvě samostatné soutěže. Jsme samozřejmě rádi, že jsme to zvládli, povzbudí nás to. Už je to ale několik dní, hráli jsme ve středu, teď nás čeká něco úplně jiného – můžeme se soustředit jen na ligu,“ říká Jindřich Trpišovský, který si se Slavií připsal čtvrtý titul v domácím poháru.

S Bohemkou se slávisté utkají v Edenu potřetí během měsíce.

„U obou týmů může dojít k personálním změnám, značný vliv bude mít také úvod utkání. Hráči se mezi sebou znají, vědí, co od sebe čekat. Mužstva ale mají jasně danou charakteristiku a herní tvář, která se příliš měnit nebude,“ predikuje slávistický trenér.

Na dotazy fanoušků ze sociálních sítích odpovídal Christos Zafeiris. Jak se norskému záložníkovi, který ve středu získal na Letné svou vůbec první trofej, líbilo finále v dech beroucí kulise? Jak mu jde zpívání chorálů a kdo jsou jeho nejbližší kamarádi v kabině?

„Být ve Slavii, v Praze, v Edenu je úžasné. Fanoušci jsou neuvěřitelní, hrajeme o titul a už jsme vyhráli pohár. Teď už se soustředíme jen na zisk double.“

„Finále na Letné bylo neskutečné, díky fanouškům jsme se tam cítili jako doma. Skvělý zážitek.“

„Česky toho zatím moc neumím. Zvládám jen to, co slyším na hřišti – záda, sám, dobrý den, ahoj a tak podobně. Učím se i chorál, Praha je… A pak už se jen chytám do rytmu (smích).“

„Mám rád všechny, ale nejbližší mi je Iggy, Aiham, David Jurásek, Kričfa i Matěj Jurásek. Je jich spousta. Jsme skvělý tým.“

Jindřich Trpišovský před nedělním startem nadstavby promluvil také o zdravotním stavu kádru.

„Příliš se toho nezměnilo, situace je podobná jako v předešlém zápase. Všichni aktéři finále plně trénují. Naopak nikdo z hráčů, kteří byli doteď na marodce, se určitě nepřipojí. Složení týmu bude tedy velmi podobné tomu, které vyběhlo ve středu na Letné.“

Zápas proti Bohemians začíná v neděli v 18:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace k utkání i fanzoně naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, přijďte nás podpořit. Boj o další trofej začíná!

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články