PREVIEW: Provod a Trpišovský před šlágrem v Plzni | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Provod a Trpišovský před šlágrem v Plzni

Souboj prvního se třetím, šlágr 28. kola FORTUNA:LIGY. Slávisti se v neděli od 18 hodin představí ve Štruncových sadech, kde vyzvou Plzeň. O duelu promluvili hlavní trenér Jindřich Trpišovský a záložník Lukáš Provod.

Oba respondenti tradičního preview vypíchli silné stránky nedělního soupeře. „Týmovost, pracovitost. Hráči Plzně se mezi sebou velmi dobře doplňují. Mají výbornou soubojovou stránku hry, standardní situace. Nahoře spoléhají na silné duo, které doplňují ostatní hráči. A samozřejmě musím vyzdvihnout jejich defenzivu, která jim po celý rok skvěle funguje a dostala je k řadě zajímavých výsledků, které v letošní sezoně uhráli,“ říká Jindřich Trpišovský.

Lukáš Provod se slovy hlavního trenéra souzní. „Určitě je to týmovost, viděli jsme několik jejich zápasů, nejen ten se Spartou, a musím říct, že hráči Plzně jsou na sebe opravdu velmi dobře napojení. Jsou spolu dlouho, funguje jim to. Chorý, Šulc, Kalvach, mohl bych pokračovat.“

Západočeši jsou jediným týmem, který slávisty dokázal v letošním ligovém ročníku porazit. Na začátku listopadu zvítězili v Edenu po obratu 2:1. „Každá prohra nás posouvá. Doufám a věřím tomu, že už jsme dál. Myslím si, že nedělní zápas bude probíhat úplně jinak,“ věří reprezentační záložník.

Sešívaní půjdou do nedělního utkání z pozice lídra FORTUNA:LIGY, na první místo se vrátili poprvé od 14. kola. „Je skvělé, že to máme ještě víc ve vlastních rukou. Víme, kolik zápasů je do konce, víme, co v nich potřebujeme uhrát. Rozhodně nejsme klidnější, že teď jsme první, soustředíme se jen na sebe, na každý jednotlivý zápas,“ glosuje Provod.

Trenérský tým si je vědom náročného programu Plzně, která ve čtvrtfinále Evropské konferenční lize čelí italské Fiorentině. „Známe složitost evropských týdnů, není tolik času na přípravu. My ale hlavně chceme, aby to byl zápas o nás. Abychom byl nachystaní dobře v hlavě i dobře takticky, dotkli se svého stropu. Samozřejmě to ale budeme brát v potaz, uvidíme, co nám ukáže jejich první čtvrteční zápas, který budeme sledovat,“ zamýšlí se Trpišovský.

David Zima byl ve vítězném vršovickém derby střídán o poločase, kdy jej nahradil Matěj Jurásek. Na neděli byl měl být reprezentační obránce připraven. „David je v plném tréninku. Měli jsme spolu dohodu, chtěli jsme udělat personální změnu, dostat Matěje do hry, potřebovali jsme sundat jednoho defenzivního hráče. Davida jsem se ptal, zda vydrží celý zápas, řekl, že ne. Podal ale výborný výkon v prvním poločase, na neděli bude stoprocentně připraven,“ uzavírá hlavní trenér sešívaných.

Zápas proti Plzni začíná v neděli v 18:00, přímý přenos nabídne O2 TV Sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující na utkání naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce!

Aktuálně

Rekord v návštěvnosti, 6216 fanoušků na derby žen ve Fortuna Areně

29. 4. 2024
Během minulého víkendu se fotbalistky Slavie mohly radovat nejen z vítězství 4:1 v derby proti Spartě, ale také z historického okamžiku na tribunách Fortuna Areny, kde byl stanoven nový rekord v návštěvnosti nejvyšší ženské fotbalové soutěže.

Nový HALFTIME. Zafeiris, Odbor přátel i šéfova dcera

29. 4. 2024
Druhé letošní vydání slávistického magazínu HALFTIME vychází 7. května. Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpověď poskytla i Jana Kolářová, dcera Jaroslava Tvrdíka.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

29. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články