Chyběla vášeň, touha. Zbraně ale neskládáme | SK Slavia Praha
Více

Chyběla vášeň, touha. Zbraně ale neskládáme

Tomáš Vlček nejdříve soupeři zamezil ve skórování obětavým zákrokem na brankové čáře, ani on však nedokázal odvrátit porážku 0:1 na půdě Viktorie Plzeň. Příčiny neúspěchu i klíčové momenty popsal bezprostředně po konci duelu v Doosan Areně.

První venkovní prohra v ligovém ročníku, proč k ní došlo?
„Soupeř hrál přesně podle svého plánu a nám se ho nedařilo nabourat. Nakonec nás potrestal ze situace, v níž je nejnebezpečnější. Centr do vápna, sklepávačka a druhý míč. Nevím, co na to říct. Prohra je zdrcující, navíc přišla snad v nejhorší moment. Do konce ligy naštěstí zbývá ještě hodně zápasů, musíme se zvednout a všechny je bezpodmínečně zvládnout. Cíl zůstává stále stejný.“

Mrzí vás, že se nehrálo ve větší intenzitě? Viktoria měla náročný zápas v nohách.
Měli jsme to v plánu, bohužel se nám ale nepodařil přenést na hřiště. Plzeň dobře kouskovala hru, nemohli jsme se dostat do tempa. Chtěli jsme je zatlačit a pořádně do toho šlápnout, protože sami víme, jak jsou anglické týdny fyzicky vyčerpávající. Soupeř si pomáhal dlouhými míči, které naši snahu jednoduše otupily. Věřím, že se z toho poučíme."

V prvním poločase jste domácím na brankové čáře ukradl gól, to byl skvělý zákrok.
„K Chorému se nějak odrazil balon, viděl jsem, že Jindra nebyl v komfortní situaci, aby mohl chytat. V jakékoliv fázi sezony nechcete dostat gól. Kdybychom tam měli skočit hlavou, skočíme tam, tak jsme nastavení. Teď to vyšlo na mě, nepřemýšlel jsem. K bodům to ale bohužel nepomohlo.“

Proč nepřišla o přestávce nějaká změna, impuls?
„Něco jsme si řekli, velké zápasy rozhodují maličkosti. V nich jsme dnes byli druzí. Na posledních třiceti metrech nám chyběla síla, lehkost... Nedařilo se prakticky nic. Je to chyba celého týmu."

V čem vidíte největší problém?
Měli jsme připravené určité věci, aplikovat jsme je ale bohužel nezvládli. Málo jsme na soupeře tlačili a naopak mu nechali spoustu času na rozehrávku. Nebyli jsme vůbec nebezpeční, což mě vzhledem k náročnému programu Plzně obzvlášť štve."

Jak se seběhla situace u obdržené branky?
„Špatně jsme vyhodili míč, který si rychle našel Kopic a odcentroval ho do vápna. Chorý si nacouval do prostoru, kde jsme byli s Igohem, bohužel nás ale přehlavičkoval a dobře předložil spoluhráči. Ten pak propálil celou obranu a Jindra neměl šanci zasáhnout. Určitě si jednotlivé momenty a příčiny gólu rozebereme, aby se něco podobného neopakovalo.“

Viktoria stejně jako v Evropě potvrdila, že její defenziva se překonává jen velmi těžko.
„V této disciplíně jsou nesmírně silní, hlavně doma je prakticky nejde překonat. My měli ale čas na přípravu, věděli jsme, kudy by mohla vést cesta. Těžko se to kouše, takhle se o titul nebojuje. Prohra mě štve i kvůli fanouškům, kterých za námi znovu přicestoval neskutečný počet. Věřím, že se v posledních kolech semkneme a uděláme jim zaslouženou radost.“

Aktuálně

Rekord v návštěvnosti, 6216 fanoušků na derby žen ve Fortuna Areně

29. 4. 2024
Během minulého víkendu se fotbalistky Slavie mohly radovat nejen z vítězství 4:1 v derby proti Spartě, ale také z historického okamžiku na tribunách Fortuna Areny, kde byl stanoven nový rekord v návštěvnosti nejvyšší ženské fotbalové soutěže.

Nový HALFTIME. Zafeiris, Odbor přátel i šéfova dcera

29. 4. 2024
Druhé letošní vydání slávistického magazínu HALFTIME vychází 7. května. Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpověď poskytla i Jana Kolářová, dcera Jaroslava Tvrdíka.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

29. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články