O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua | SK Slavia Praha
Více

O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua

Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po prohře 0:1 s Viktorií Plzeň o chybějící agresivitě, špatném pohybu, zraněních, síle soupeře či (ne)kvalitě v ofenzivní části. Nezapomněl však vyzdvihnout výkon Oscara Dorleyho s Igohem Ogbuem, který se vrátil do základní sestavy.

„Máme za sebou celkem vyrovnaný zápas, chyběla nám ale rychlost v ofenzivní části. Neprosazovali jsme se v běžeckých soubojích a nedokázali jsme obranu Plzně trhat, jak je v podobných utkáních potřeba. Další věc byla agresivita v soubojích, zejména těch ve vzduchu, kde se zápasy s Viktorií často rozhodují. Dostali jsme gól ze situace, v níž je silná, a o které navíc víme. Tušili jsme, že se budou opírat o dlouhé míče na Tomáše Chorého, který je bude sklepávat na hráče okolo sebe. Že jsme přesně z této situace dostali gól mě štve, hráče jsme na ně připravovali. Je to pro mě velké zklamání. Bojovali jsme málo na to, jak důležitý zápas to byl. Zejména v pokutových územích to od nás bylo hodně málo. Při centrech, které směřovaly do velkého vápna, jsme nebyli hladoví. Náš styl byl naopak až příliš profesorský a pomalý. Soupeři se proti nám v tu chvíli hrálo dobře. Na druhou stranu, Plzeň si vítězství zasloužila. Celou dobu byla dobře organizovaná, poctivě zavírala klíčové prostory a když už nějakou mezírku nabídla, my ji nevyužili. Ve druhé půli byl výkon do ofenzivy ještě horší. Ojedinělý záblesk přišel po pasu Zafeirise na Juráska, který dobře vymyšlenou akci ale nedotáhl. O pár minut později jsme navíc inkasovali. Jsem z celého večera hodně zklamaný, máme o čem přemýšlet a na čem pracovat,“ zhodnotil porážku s Viktorií Plzeň trenér Jindřich Trpišovský.

Nedolehla na vás důležitost zápasu vzhledem k blížícímu se konci sezony?
„Neřekl bych. Myslím si, že hlavním problémem byl pohyb, který nám chyběl po celém hřišti. Musíme hrát aktivní fotbal, který nás obvykle zdobí. Plzeň byla celý zápas živější, pohyblivější, lépe dostupovala. Od nás to bylo ve všech směrech málo, něco takového se nesmí opakovat. Nedokázali jsme ze sebe dostat to, co umíme předvést v jiných zápasech. Závěr sezony bývá i o psychické odolnosti, věřím, že právě ta nás podrží.“

Jak ovlivnila zápas zranění Davida Douděry s Tomášem Holešem?
„Nesmírně nám chyběla Davidova rychlost v krajních prostorech, i proto jsme byli příliš statičtí. O jeho absenci jsme věděli dlouho, bohužel jsme ho ale nedokázali správně nahradit. Tomáš Holeš vypadl dopoledne, i tak je to ale situace, s níž si musíme poradit. Nejsou to příčiny toho, proč bychom měli hrát jinak, měnit svůj styl. Musíme se pořád prezentovat agresivní hrou, jak je naším zvykem. Pro vítězství je zkrátka nutné se maximálně obětovat. Máme dost hráčů na to, abychom je typologicky nahradili. Třeba Igoh byl velice důležitý a vyhrál většinu soubojů. V tom problém nebyl.“

Celé ohlasy hlavního trenéra po prohře v Plzni sledujte na SlaviaTV.

Aktuálně

Rekord v návštěvnosti, 6216 fanoušků na derby žen ve Fortuna Areně

29. 4. 2024
Během minulého víkendu se fotbalistky Slavie mohly radovat nejen z vítězství 4:1 v derby proti Spartě, ale také z historického okamžiku na tribunách Fortuna Areny, kde byl stanoven nový rekord v návštěvnosti nejvyšší ženské fotbalové soutěže.

Nový HALFTIME. Zafeiris, Odbor přátel i šéfova dcera

29. 4. 2024
Druhé letošní vydání slávistického magazínu HALFTIME vychází 7. května. Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpověď poskytla i Jana Kolářová, dcera Jaroslava Tvrdíka.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

29. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články