Ve středu v Edenu s Českými Budějovicemi | SK Slavia Praha
Více

Ve středu v Edenu s Českými Budějovicemi

Ve středu 22. května je na programu vložené kolo Gambrinus ligy.
Do Edenu přijedou České Budějovice. V posledních dvou zápasech získali slávisté plný počet bodů a vstřelili šest branek. V ofenzivní hře chtějí pokračovat i ve zbývajících zápasech.

„Hrajeme o důvěru našich fanoušků, rádi bychom si zase získali jejich přízeň. Myslím si, že v posledních dvou zápasech nasadili hráči laťku hodně vysoko, takže si nyní nemůžou dovolit nějak polevit. Diváci musejí vidět, že jsou šance, že do toho kluci na hřišti dávají maximum a že se na konci zápasu vydali ze všech sil,“ uvedl trenér Slavie
Michal Petrouš.

Trenérovi Slavie budou chybět kvůli karetním trestům Milan Nitrianský (8 žlutých karet) a Martin Juhar (červená karta). Michal Petrouš proto nevylučuje, že v zápase s Budějovicemi by mohli dostat příležitost i hráči juniorky Slavie. „Milan Nitrianský má osm žlutých karet, proti Budějovicím ani Hradci nastoupit nemůže, tak ho necháme hrát za juniorku. A místo něj jsme si naopak vzali Honzu Mikulu,“ dodal Michal Petrouš.

Na další zápas v roli asistenta se těší i Ivo Knoflíček. „Samozřejmě se nám s Michalem trénovalo jinak před zápasem s Jabloncem než nyní před Budějovicemi, je znát, že to z nás trošku spadlo. Ale to je normální. Na zápas s Budějovicemi se moc těšíme a chceme si ho společně s našimi fanoušky užít. Po sezoně se může stát, že se zase třeba vrátíme k juniorce, ale rádi bychom tu naši misi ukončili s čistým štítem. S vědomím, že jsme Slavii přišli pomoct a že to vyšlo,“ uzavřel asistent trenéra Ivo Knoflíček.

O tom, že je v kabině Slavie nyní pozitivní atmosféra, hovoří i brankář Kamil Čontofalský.

„To je jasné. Tak by to ale bylo v každém mužstvu. Vyhráli jsme venku nad vedoucím celkem tabulky a ještě jsme byli v deseti, předtím jsme porazili Jablonec 5:1, fanoušci byli nadšeni, takže atmosféra je samozřejmě úplně jiná než byla předtím, když se nám nedařilo. Teď to jen musíme potvrdit i v dalších zápasech, které nám ještě do konce sezony zbývají, a musíme využít té vítězné vlny, na které momentálně jsme,“ doplnil brankář Slavie, který má na středeční zápas jasný recept.

„Budějovice jsou v tabulce poslední, hrají o všechno. Proto na ně musíme od začátku vlítnout a co nejdříve jim dát co nejvíce gólů, abychom si ten fotbal mohli užít společně s našimi fanoušky,“ uzavřel Kamil Čontofalský. 

Českým Budějovicím půjde ve středu v Edenu o všechno, v současnosti poslední tým tabulky hraje o udržení v první lize a na postupovou příčku mu chybějí čtyři body. Jihočechům se v minulém kole konečně podařilo vybojovat tři body, když zvítězili nad předposledním Hradcem Králové. Jedinou branku utkání dal exslávistický záložník Jakub Hora. Pro České Budějovice je to ovšem teprve druhá výhra v jarní části ligy, kromě Hradce dokázali porazit už jen Jablonec. Kromě Jakuba Hory působí v dresu soupeře i odchovanec Slavie Ivo Táborský.

Českobudějovičtí ještě nikdy v novém Edenu nezvítězili, Slavii v jejím domácím prostředí porazili naposledy na Strahově v roce 2005 a to výsledkem 2:0. Na jejich vlastní půdě se jim ovšem dařilo lépe. V podzimní části Gambrinus ligy vyhráli 9. listopadu 2012 v rámci 14. ligového kola 2:1 a oddálili tak slávistické čekání na první venkovní výhru.

Zápas Slavia vs České Budějovice začíná v 18 hodin. Brány stadionu se otevírají v 16:45 hodin. 

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články