Derby dvou Slavií? Unikát, jedinou ambicí je postup | SK Slavia Praha
Více

Derby dvou Slavií? Unikát, jedinou ambicí je postup

Sešívaní ve středu zahájí svou letošní cestu tuzemským pohárem. Ve 3. kole MOL Cupu vyzvou v Kroměříži tamní Hanáckou Slavii. O utkání promluvil asistent hlavního trenéra Jaroslav Köstl. Jak se těší na další derby a v jakém složení tým odcestoval?

„Jednoznačným cílem je postup, pro ten tam jedeme. S našimi ambicemi jiný cíl ani být nemůže. Na zápas se moc těšíme, údajně má být zase plno, bude to hezký zážitek pro lidi tam, pro slávisty z Moravy, kteří si na utkání najdou cestu třeba snáz, než aby jeli do Prahy. Doufám, že je potěšíme dobrým výkonem a hlavně postupem,“ přeje si Jaroslav Köstl.

Pro slávisty půjde o druhou pohárovou konfrontaci s klubem nesoucím stejný název. V osmifinále domácího poháru v březnu roku 2021 porazili sešívaní třetiligovou Slavii Karlovy Vary i díky čtyřem gólům Stanislava Tecla 10:3. Deset branek v soutěžním utkání dali poprvé od léta 1993.

„Je to hezké, derby dvou Slavií, je to takový unikát, že nás los vlastně podruhé svedl proti sobě. V Edenu už jsme ho jednou zažili, teď nás to čeká znovu, ale venku. Zápasu to dává speciální nádech, ale není to asi nic, co by mělo na hřišti rozhodovat,“ glosuje asistent hlavního trenéra.

Kroměříž s dvoubodovým náskokem na druhý Hlučín opanovala minulou sezonu MSFL, do F:NL se vrátila po sedmnácti letech, v roce 2006 ji po dvou sezonách a prodeji licence Opavě dobrovolně opustila. V dosavadním průběhu F:NL Hanákům patří třináctá příčka, v deseti zápasech brali tři výhry a jednu remízu.

Účast ve 3. kole MOL Cupu si Kroměříž zajistila vyřazením Bohunic, rozhodlo až prodloužení, a Strání.

„Příprava se oproti lize nelišila, stáhli jsme si zápasy Kroměříže od začátku ligy, drtivou většinu z nich jsme viděli. Poslední utkání na Dukle jsme viděli na vlastní oči. Příprava je standardní, nechceme nic podcenit, v posledních šesti letech jsme pohár čtyřikrát vyhráli. Chceme trofej zvednout znova, prostor na podcenění je nulový,“ má jasno Köstl, který promluvil i o zdravotním stavu kádru po náročném nedělním 308. derby.

„Petr Ševčík je stále mimo, stejně tak Jakub Hromada. Nějaké potíže má i Lukáš Provod, který zůstal v Praze. Chceme pošetřit i hráče, kteří toho odehráli v poslední době hodně, program je neúprosný, zápasů do konce podzimu je dost. Proto bereme hráče z mládeže a B-týmu, které jsme si vyhlédli a třeba také do zápasu zasáhnou.“

Zápas proti Kroměříži začíná na Stadionu Jožky Silného ve středu v 16:00, přímým přenosem jej vysílají Sporttotal, Fortuna TV a Tipsport TV.

Aktuálně

Akcelerovat další posun! Trénink talentů s Trpišovským a spol.

14. 5. 2024
V úterý 7. května proběhl trénink vybraných hráčů z mládežnické akademie pod vedením trenérů A-týmu. Akce se zúčastnili hráči z kategorií U16 – U19.

Zápas s Plzní bez bariér

14. 5. 2024
Druhý domácí zápas FORTUNA:LIGA FINÁLE proti Plzni se ponese ve znamení květnového tématu klubové společenské zodpovědnosti, a to "bez bariér".

Dorostenci porazili Boleslav, jedenácté vítězství v řadě pro U17

14. 5. 2024
Starší dorostenci zvládli těžké utkání s Mladou Boleslaví a vyhráli 4:3. Také U17 porazila stejného soupeře a má 11 vítězství v řadě. Kluci z U11 získali na turnajích zlaté a bronzové medaile. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články